A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A XXXIII. nyári olimpia kedd esti programjában a női kézilabda-válogatottért, a férfi pólóválogatottért, a bokszoló Akilov Pylypért és az úszókért, köztük Milák Kristófért szoríthatunk, regnáló olimpiai bajnokként ugrik vízbe a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében.

A tokiói olimpián három évvel ezelőtt Milák volt az egyetlen éremszerző magyar úszó. A 200 méter pillangó világcsúcstartója a tavaly áprilisi országos bajnokság után nagyjából egy évet kihagyott, a visszatérését követően ugyan időeredményei nem közelítették meg a legjobbját, de az ob-n, majd júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre olimpiai számaiban. 

Milák Kristóf
Milák Kristóf kedden este úszik a döntőbe kerülésért
Fotó:  Csudai Sándor - Origo  /  Csudai Sándor - Origo 

Kedd délelőtti bemutatkozása kifejezetten biztató volt, mert a mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre az előfutamok során, így papíron nem okozhat gondot neki az esti elődöntő sem. Ugyanebben a számban Márton Richárdnak is van esélye a döntőre, de tőle bravúr kellene a legjobb nyolc közé jutáshoz, mert csak 16. idővel kvalifikálta magát a kedd esti elődöntőre.

Rajtuk kívül még 100 m gyorson Németh Nándor lehet érdekelt a szerda esti döntőkben, amennyiben sikerrel veszi a kedd esti elődöntőt, ahova negyedikként kvalifikálta magát. 

Az úszókon kívül még szorítóba lép az ökölvívó a bokszoló Akilov Pylyp, akinek ukrán ellenfele lesz a 80 kilogrammos súlycsoportban, mellette pedig szoríthatunk a női kéziválogatottnak és a férfi pólóválogatottnak. 

 

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)

női csoportmérkőzés:

B csoport:

16.00: MAGYARORSZÁG-Angola - a mérkőzés élő közvetítés a linkre kattintva tekinthető meg. 

 

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):

20.32: férfi 80 kg, nyolcaddöntő, Akilov Pylyp-Olekszandr Hiznyak (ukrán)

 

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)

20.30: elődöntők, döntők - férfi 100 m gyors (ed, Németh Nándor), férfi 200 m pillangó (ed, Márton Richárd, Milák Kristóf)

 

VÍZILABDA (Vizes Központ)

férfi csoportmérkőzés:

B csoport:

21.05: MAGYARORSZÁG-Spanyolország

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!