Vágólapra másolva!
Eddig már 157 cég pályázott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által kiírt Megőrzés című programra. Számtalan hazai cég ugyanis csökkentett idejű, négynapos foglalkoztatásba kezdett az idén, hogy így vészelje át - a munkavállalók elbocsátása nélkül - a gazdasági válság miatti piacszűkülést - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A program révén ezek a cégek bértámogatáshoz juthatnak, és támogatott képzést indíthatnak dolgozóik számára. A legtöbb pályázó az építő-, textil-, valamint feldolgozóipari és fuvarozói ágazatokból jelentkezett. A Megőrzés segítségével a vállalatok a kieső munkaidőre jutó bér 80 százalékát, valamint a képzési költségek 80 százalékát is elnyerhetik - írja a gazdasági napilap.

A program keretében a konkrét munkáltatói igényekre épülő képzésekre adható támogatás. Az OFA munkahelymegtartást elősegítő pályázataira (amelynek része a Megőrzés program is) összesen 5,95 milliárd forint áll rendelkezésre a Munkaerő-piaci Alap központi alaprészéből. Eddig csak a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt.-nek ítéltek meg pénzt - 217 millió forintot -, a Graboplast Zrt. például még az elbírálásra vár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!