A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:20CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Pénzzel telepítik haza a csehek a vendégmunkásokat

Vágólapra másolva!
A cseh állam programot dolgozott ki az állásukat vesztett vendégmunkások hazatelepítésére. A külföldiek 500 eurót (150 ezer forint) és egy repülőjegyet kapnak. Eddig főleg mongolok éltek a lehetőséggel. Némileg csökkenti a program hatását a 60 millió koronás keret, amiből mindössze 2 ezer vendégmunkás hazaküldésére van pénz - írja a Napi Gazdaság. 
Vágólapra másolva!

A gazdaság zsugorodása miatt hivatalos becslések szerint is 70 ezer külföldi vendégmunkás vesztheti el az állását Csehországban. Sokan közülük Vietnamból vagy Mongóliából érkeztek, és jelentős összeget fizettek a munkaközvetítőknek azért, hogy állást szerezzenek nekik Európában. A cseh kormányt erősen aggasztja az a lehetőség, hogy az elbocsátott vendégmunkások a feketegazdaságban kötnek ki vagy bűnözővé válva próbálnak megélni, ezért programot dolgozott ki a hazatelepülés támogatására. Az állam 500 eurót (14,3 ezer korona) plusz egy repülőjegyet ad minden olyan külföldinek, aki állásának elvesztése után úgy dönt, hogy hazautazik.

A napilap megjegyzi, hogy a kezdeményezés nem hangzik rosszul, a program teljes keretösszege csak 60 millió korona, amiből maximum 2000 ember hazatérését lehet ösztönözni. Mégpedig kormány prognózisa szerint is 12 ezer vendégmunkás vesztheti el az állását csak az első negyedévben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!