A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem költöznének a magyar munkavállalók

Vágólapra másolva!
Nő az elkötelezettség, a felelősségvállalás és az együttműködési készség a hazai munkavállalók körében - derül ki az IBM informatikai multi legfrissebb munkaerőpiaci tanulmányából. A szakszervezeti vezető szerint azonban nem valós a kép, a felmérés főleg a multiknál dolgozókat érintette - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A dolgozók kétharmada gondolja úgy, hogy a munkahelyén nyújtott jó teljesítménye az országot is sikeresebbé teszi. Pontosan tudják, hogy mi jellemzi az ideális munkaerőt, és nem érzik úgy, hogy csak apró pontok lennének a cég működésében.

Sőt, a megkérdezettek fele úgy érzi, megnőtt a felelőssége az elmúlt fél évben, éppen ezért fontosnak tartja, hogy értesüljön cége hosszú távú terveiről is. A felmérés arra is rámutat: a megkérdezettek csaknem 70 százaléka szeretné magát kipróbálni más feladatkörökben is, és hiába próbálnák elcsábítani más vállalatokhoz, a lelkes munkavállalók több mint fele kitartana jelenlegi munkahelye mellett, sőt negyedük legalább 10 évig hű lenne szervezetéhez - áll a kutatásban. Persze elképzelhető, hogy a munkavállalói hűség oka a munkahely elvesztésétől való félelem, ami gazdasági válság idején különösen dramai.

Nem mobil a magyar

A magyar munkavállalók mobilitási kedve és nyelvtudása azonban továbbra is az uniós átlag alatti - írja a lap. Pataky Péter a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerint a felmérés nem mutat valós képet, mert a kutatás csak a munkavállalók krémjét érintette, akik többnyire multiknál dolgoznak. A munkavállalók 75 százaléka ugyanakkor kis- és középvállalatoknál áll alkalmazásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!