A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A várható teljes felnőtt élettartam legfeljebb egyharmadát tölthesse az átlagember nyugdíjasként - ez az egyik vezérelve az Európai Bizottság formálódó nyugdíjreform-javaslatának - írja a Világgazdaság. Brüsszel lapértesülések szerint olyan zöld könyv kiadására készül, amely összehangolt nyugdíjkorhatár-emelést javasol az EU-tagállamoknak. Hosszú távon 70 év is lehet a korhatár.
Vágólapra másolva!

Brüsszel várhatóan még az augusztusi uniós törvényhozási szünet megkezdése előtt közzéteszi azt a zöld könyvet, amelyben többek között radikális korhatáremelést is javasol. Ennek fő oka az, hogy a következő évtizedekben tovább romlik az aktívak és a nyugdíjasok aránya minden tagországban. Ha nem változtatnak a jelenlegi szabályokon, akkor (a várható élettartam további emelkedése miatt) 2030-ra már csak két aktív személy jut majd egy nyugdíjasra, szemben a mostani hárommal. Sőt, 2060-ra az előrejelzések szerint többségbe kerülnének a nyugdíjasok - írja a Világgazdaság.

Jelenleg a tényleges nyugdíjba vonulási életkor az EU átlagában alig több, mint hatvan év. A törvényi korhatárok ennél jellemzően magasabbak ugyan, de sok tagállamban elterjedt a korkedvezményes nyugdíjba vonulás. Ezzel az unió jókora lemaradásban van, hiszen a világ fejlett gazdaságait tömörítő OECD átlagában a férfiak esetében 63,5, a nők körében pedig 62,3 év a tényleges nyugdíjba vonuláskori átlagos életkor.

Magyarországon a Bajnai-kormány tavaly 62-ről 65-re növelte a törvényi korhatárt, amely hosszú átmenet után 2022-ben lép hatályba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!