Álomfizetéssel csábított egy szélhámos munkaközvetítő

Vágólapra másolva!
Magyarok munkavállalókat csapott be egy magyar szélhámos Írországban. Külföldi munkát ígért magas fizetéssel, majd ehelyett elvette a dolgozók pénzét és magukra hagyta őket az országban - írja a hirado.hu.
Vágólapra másolva!

Eddig több mint húszan jelentkeztek, hogy becsapták őket Írországban, de mások is bedőlhettek a hamis állásajánlatnak. A becsapottak telefonon jelentkeztek egy hirdetésre, amelyben építőipari szakmunkásokat, pékeket kerestek, akár nyelvtudás nélkül is. A megadott számon egy Hargitai Ádám nevű úr jelentkezett be, aki havi félmillió forintnyi fizetést és 2010-ig biztos munkát ígért.
Mint a beszámolókból kiderül, az álomfizetés helyett nekik kellett fizetniük - egy úrnak 320 eurót (80 ezer forintot) -, és munka egyáltalán nem várta őket. Többen Írországban rekedtek pénz és étel nélkül. A becsapottak felhívták a konzulátust. Ott azt mondták nekik, érdemben nem tudnak segíteni, pénzt nem tudnak adni. Mivel van jegyük, vissza tudnak utazni.
A külügyminisztérium korábban már figyelmeztetett, hogy mindenki csak érvényes munkaszerződéssel, a hazautazáshoz szükséges készpénz birtokában induljon útnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!