Vezetői alkalmasság a csillagjegyekben

Vágólapra másolva!
Asztrológusok állítják a vezetői alkalmasság a csillagjegyekben gyökerezik. Az asztrológia segítségével megállapítható számos, a napi munkavégzéshez szükséges tulajdonság, így a kreativitás, a rugalmasság és az önállóság is.  Ugyan a HR-esek többsége kétkedik az asztrológiában mint kiválasztási eszközben, nem árt egy pillantást vetni a csillagjegyekben rejlő tulajdonságokra.
Vágólapra másolva!

"Az asztrológia segítségével rendkívül árnyalt képet kaphatunk egy ember személyiségéről. Ki lehet deríteni például, hogy a jelölt mennyire kreatív, mennyire megbízható, fel lehet térképezni kommunikációs képességeit, kitartását, emellett a pályázó megbízhatóságáról, pontosságáról, intelligenciájáról is képet kaphat a megbízó" - állítja Égető Szabó János okleveles asztrológus, a Sirius 21 Asztrológiai Kutató és Oktató Központ vezetője.

"Az asztrológiát a vezetők kiválasztásakor is egyre gyakrabban alkalmazzák Nyugat-Európában. A születési dátumból és időpontból ugyanis az is világosan kideríthető: a jelölt beosztott vagy vezető típus-e inkább, rendelkezik-e vezetői készségekkel, illetve hogy vezetőként milyen tulajdonságai a dominánsak" - teszi hozzá.

Néhány nap alatt kész a jellemzés

A kiválasztást végzőknek nincs más dolguk, mint megadni a jelöltek pontos születési dátumát, az asztrológusok pedig néhány napon belül elkészítik a jellemzést. A HR-esek kérhetnek általános jellemzést, de ha konkrét kérdéseik vannak, arra is megkaphatják a választ. "Amennyiben csak az érdekli őket, hogy a jelölt mennyire rugalmas, kreatív, vagy hogy mennyire önálló, akkor ezen tulajdonságok feltérképezésére fókuszálunk a jellemzés elkészítésekor" - mondta el Égető Szabó János.

Attól függetlenül, hogy több tízmillió ember hisz a csillagjóslásban, tudományos bizonyítékot még nem találtak az égitestek járása és az emberi jellemek között.

Csillagjegyről csillagjegyre

Égető-Szabó János segítségével mindenesetre összeállítottuk a csillagjegyek szülötteinek legjellemzőbb vonásait.

Kos: heves természet, fejjel megy a falnak. Rámenős és karrierista: az életben a fő célja az önérvényesítés

Bika: higgadt, nyugodt, nehezen lehet kihozni a sodrából. Munkatárként megbízható: feladatait az elvárásoknak megfelelően határidőre végrehajtja

Ikrek: mind szellemileg, mind fizikailag rendkívül mozgékony. Több dologra tud koncentrálni egyszerre, akár 3-4 feladatot is képes egy időben végrehajtani, ráadásul mindet ugyanolyan pontossággal is végzi el

Rák: gondoskodó típus, az "anyák anyja". Mindig ügyel a körülötte lévőkre. Rendkívül érzékeny, sérülékeny, viszont nagyon fanatikus tud lenni, ha akar

Oroszlán: vezető, uralkodó típus, aki viszont szeret adni is. Elnéző és megbocsátó: ha például valaki elkésik, nem bünteti meg, ehelyett szemet huny a késés felett.

Szűz: kötelességtudó, kritikus, inkább beosztott semmint vezető típus. Főnökként az a baj vele, hogy mivel rettentően kritikus, ezért mindent inkább maga csinál

Mérleg: kiváló munkatárs, igazi diplomata. Kiváló kommunikációs készségekkel rendelkezik, a konfliktusokat játszva elsimítja

Skorpió: szélsőséges, szeret elmélyülni, a mélységekre-magasságokra kíváncsi. Domináns szerepre vágyik, a külsőségek pedig egyáltalán nem érdeklik.

Nyilas: optimista, nagyvonalú, jólelkű, és barátságos. Munkatársnak ideális, a vezetői szerep viszont nem feltétlenül neki való.

Bak: szívós, kitartó, és precíz. Kiváló vezető, aki szigorú, a teljesítményt viszont respektálja.

Vízöntő: szabadságszerető, független, kiszámíthatatlan és önző. Olyan munka való neki, amelyik nem szorítja keretek közé, ahol kiélheti szabadságvágyát

Halak: irracionális, kiszámíthatatlan és megbízhatatlan, ugyanakkor rendkívül empatikus. Érzelmi alapokon hoz döntéseket, már ha hoz egyáltalán. Általában inkább csak sodródik az árral.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy általános jellemzés. A pontos jellemzéshez nem elegendő a születési dátum, ahhoz percre pontosan tudni kell az illető születésének időpontját. "Konkrét következtetésekre csak személyre szabott elemzések adnak választ" - hangsúlyozta az asztrológus.

Oroszi Babett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről