Ausztriát tartják a legvonzóbb célpontnak a magyar munkavállalók

Vágólapra másolva!
A magyarok többsége a jobb fizetés reményében menne külföldre dolgozni, de sokan vannak, akik a magas munkanélküliség miatt hagynák el az országot.
Vágólapra másolva!

Magyar munkavállalókat kérdezett a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. arról, hogy miként vélekednek a külföldi munkavállalás lehetőségeiről.

A megkérdezettek több mint fele hallott a május elsején hatályba lépő munkaerő-piaci változásokról, amelyek szerint az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai ezentúl szabadon vállalhatnak munkát Ausztriában és Németországban. A megkérdezettek körében a legnépszerűbb célország Ausztria lett, a felmérésben részt vevők 81 százaléka menne oda dolgozni, majd Németország következik.

A többség több mint egy évet, de kevesebb, mint hármat szeretne külföldön dolgozni, a megkérdezettek 23,5 százaléka pedig nem is jönne vissza Magyarországra. A legfőbb indok egy külföldi munkára történő jelentkezés esetén a magasabb bérezés, de sokan megjelölték a jobb karrier lehetőségét és a szakmai fejlődést - olvasható a felmérésben. Magas azoknak is az aránya, akik a munkanélküliség miatt kívánnak másik országban érvényesülni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!