24 órán át egy töltéssel a HP új laptopjával

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard legújabb, üzletembereknek szánt felső kategóriás laptopját akár egész nap használni lehet egyetlen töltéssel: az EliteBook 6930p a gyártó tájékoztatása szerint 24 órás folyamatos üzemre is képes egyetlen töltéssel.
Vágólapra másolva!

Az új noteszgép ugyan már jelenleg is kapható, azonban azok a hardveres komponensek, amelyek az egész napos használatot lehetővé teszik, csak októbertől lesznek rendelhetők hozzá. A 24 órás üzem eléréséhez ugyanis az Intel Core 2 Duo mobilprocesszorok mellett LED-es háttérvilágítású LCD-képernyőre, és az Intel új flashmemóriás háttértárja (SSD), valamint egy nagyobb kapacitású, Ultra Capacity jelzésű akkumulátor alkalmazására van szükség.

A HP sajtóközleménye szerint a kevesebb áramot fogyasztó képernyő alkalmazása önmagában akár 4 órával hosszabbíthatja meg az üzemidőt, a 80 gigabájtos SSD-meghajtó révén pedig 7 százalékos javulást lehet elérni abban. A maximális rendelkezésre állás eléréséhez nem árt frissíteni a masina BIOS-át és az integrált grafikus lapka illesztőprogramjait sem - olvasható a közlemény mellékletében, amelyben azt is leírták, hogy a valós teljesítmény a fent feltüntetett számoktól eltérhet.

Forrás: [origo]

Az EliteBook 6930p noteszgépek 14,1 colos képernyővel rendelkeznek, tömegük a legoptimálisabb felszereltség mellett 2,1 kilogramm. Bár nem katonai laptopról van szó, de az új modell a hagyományos típusoknál jobban tűri a leejtéseket, rázkódást, párát, illetve az extrém hőmérsékleti viszonyokat. A masina pontos ára felszereltség függvénye, a legszerényebb felszereltség mellett nettó 1200 dollárba, vagyis durván 200 ezer forintba kerülnek, a 24 órás üzemre képes csúcsmodellért azonban valószínűleg már kétezer dollárnál is nagyobb összeget kell majd kicsengetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!