Május 16-19. között a Millenárison a világhírű Michelin-csillagos sztárséfek mellett felsorakoznak az idei
év cukrászai és a street food kiemelkedő képviselői is.
Az ízek harmóniájára törekvő látogatók a prémium minőségű borok, pezsgők és pálinkák mellett a fesztivál hivatalos vizét, a Szigetközi Friss Vízet is megkóstolhatják.
És ez még mindig nem minden, hiszen a sör témáját kihasználva egészen elképesztő fogások születnek majd. Piszkor Norbert IPA-ból készít sörfagylaltot, a Gastro-Hack meg grúz lepényt, vagyis hacsapurit tálal sörös, füstölt marharaguval.
A fagylalt nem sörből, hanem a sör hozzávalóival készül. Minden meglesz benne, annyi a különbség, hogy végül nem erjesztik ki.
A Sütizz többek között sörgumicukorral is várja az érdeklődőket. Gerő Eszter, a cukrászda társalapítója elmondta, hogy a Fehér Nyúl sörét használják a cukrok elkészítéséhez, amelynek receptje pektint, zselatint, cukrot és egy kis citromot tartalmaz. A sörgumicukrot Söribónak nevezték el.