Vágólapra másolva!
A hajrára emberhátrányba kerülő MTK Budapest 3-2-re nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A Debrecen és az MTK is azzal a szándékkal lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel kikecmeregjen a gödörből, ugyanis az elmúlt négy bajnokijából hármat elveszített mindkét csapat.

A mérkőzés előtt a Nagyerdei Stadionba kilátogató alig több mint kétezer ember köszöntötte a 15 éve Bajnokok Ligájába jutó debreceni csapat korábbi tagjait.

debreceni vsc, mtk
Szépségdíjas gólokat és hatalmas küzdelmet hozott a Debrecen és az MTI meccse
Fotó: dvsc.hu

Az MTK kezdte jobban a meccset, a hazaiaknál Neven Djurasek sérülése miatt már az első negyedóra végén kényszerűségből kellett változtatnia Máté Csabának. A következő percekben is a vendégek birtokolták többet a labdát, szervezettebnek is tűntek ellenfelüknél, a támadásaik ötletesebbek és tudatosabbak voltak. Jurina többször fejjel veszélyeztetett, egy alkalommal Megyerinek bravúrral kellett hárítania - írja az MTI.

Bő fél óra után aztán góllá érett az MTK fölénye,

 Bognár passza után Jurina lábbal már nem hibázott, a hazai kapus a csúszós talajon tehetetlen volt a lövéssel szemben. A Debrecen, amely Durasek sérülése miatt korán cserére kényszerült, némileg váratlanul egyenlített, de a gól lendületet adott az együttesnek, s az első játékrész hajrájában már irányított.

máté csba
Második meccsét is elveszítette Máté Csaba a Debrecen edzőjeként
Fotó: dvsc.hu

A szűnni nem akaró esőben a szünet után is lüktető maradt a játék, mindkét csapat hajtott a győzelemért, bár igazi nagy helyzet sokáig nem alakult ki. Az 59. percben aztán eladta saját 16-osánál a labdát a DVSC, Bognár nagyszerű egyéni megmozdulásának köszönhetően pedig ismét előnybe került a fővárosi gárda. 

A folytatásban is az MTK játszott veszélyesebben, de éppen amikor "ébresztőt fújt" a közönség, jött az újabb hazai egyenlítés Szűcs révén.

A hajrára megfogyatkoztak a kék-fehérek, miután Varju lekönyökölte Dominguest, amiért piros lapot kapott, ennek ellenére egy újabb remek találattal ismét vezetést szereztek, amelyet ezúttal már nem engedtek ki a kezükből. 

A ráadásban még vizsgált egy büntetőgyanús debreceni esetet a VAR, de végül nem ítéltek 11-est, Demjén pedig a 94. percben bravúrral akadályozta meg az újabb hazai gólt.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Debreceni VSC-MTK Budapest 2-3 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2321 néző, v.: Pintér 
gólszerzők: Kocsis D. (41.), Szűcs (76.), illetve Jurina (33.), Bognár (59.), Hej (86.) 
piros lap: Varju (81.) 
sárga lap: Stojkovic (26.), Domingues (81.), illetve Kata (40.), Kádár (73.)

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!