Menekül Irán vezetője, óriási a baj

Vágólapra másolva!
Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot biztonságos helyre szállították – közölte a Reuters hírügynökség információi alapján a Meduza.io. Eközben az iráni hatóságok kapcsolatban állnak a Hezbollah-val és más hozzá köthető csoportokkal, hogy kiderítsék, mi történt a a terrorszervezet vezetőjének, Haszan Naszrallahnak a meggyilkolása után.
Vágólapra másolva!

Szeptember 27-én, pénteken este - miután Izrael csapást mért a Hezbollah bejrúti főhadiszállására - Ali Hámenei, amint azt a The New York Times két iráni tisztviselőre hivatkozva írta, rendkívüli ülést hívott össze a Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsban. Az IDF sajtószolgálata szeptember 28-án reggel jelentette be, hogy a Hezbollahot több mint 30 évig vezető Haszan Naszrallah sejk meghalt a mozgalom bejrúti központja ellen mért izraeli csapásban. A Hezbollah hivatalosan még nem erősítette meg a halálhírt.

Július 31-én éjjel Teheránban végeztek a Hamász Politikai Hivatal vezetőjével, Iszmail Haniyeh-vel,

aki Masoud Pezeshkian új elnök beiktatására érkezett Iránba. Bomba robbant abban a házban, ahol éppen tartózkodott. Izrael hivatalosan nem vállalta a felelősséget a Hamász Politikai Hivatal vezetőjének meggyilkolásáért, de médiaforrások szerint izraeli tisztviselők előre értesítették az amerikai hatóságokat, hogy ők is részt vesznek a likvidálásában.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!