Olaszországban megint emelkedik az új megbetegedések és a halálesetek száma

koronavírus, Olaszország
Róma, 2020. április 8. A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítőszert locsolnak Róma belvárosában 2020. április 8-án. MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano
Vágólapra másolva!
Ismét nőtt az elmúlt 24 órában a koronavírussal igazoltan fertőzött új páciensek és a halálesetek száma Olaszországban. Csütörtökön 4 204 új esetet diagnosztizáltak és 610-en haltak meg. Az elmúlt két nap emelkedő adataihoz a jóval több elvégzett teszt is hozzájárult: két nap alatt 98 ezer tesztet végeztek, több mint 30 százalékkal többet, mint eddig bármikor.
Vágólapra másolva!

Az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti adatai szerint egy nap alatt

a Covid-19 járvány okozta szövődményekbe újabb 610 ember halt meg, míg előző nap 542.

Az összes haláleset száma a járvány kezdete - február 21. - óta 18 279-re nőtt.

Fertőtlenítőszert locsolnak Róma belvárosában 2020. április 8-án. Forrás: MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano

Az új igazolt fertőzöttek száma - a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva - csütörtök estig 4020-ra emelkedett az előző napi 3836-ról, így a járvány kezdete óta összesen 143 626 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus.

Csütörtökön 3605 embert ápoltak intenzív osztályon, a szerdai 3693 után, a hatodik napja tartó csökkenés némi jó hírt jelent az új fertőzöttek és a halálesetek számának növekedése ellenére.

Az olasz Sebészek és Fogorvosok Nemzeti Szövetsége (FNOMCeO) nevű szakmai szövetség adatai szerint csütörtökig mintegy száz orvos halt meg az új koronavírus-fertőzésben.

- írta honlapján a szövetség elnöke, Fillippo Anelli.

Mintegy harminc ápoló és segédápoló is meghalt a COVID-19 járványban. A Legfelsőbb Egészségügyi Intézet (ISS) nevű állami intézmény szerint a fertőzöttek mintegy 10 százaléka egészségügyi dolgozó.

Az ápolók országos szakszervezete szerint az ápolók között a legmagasabb, mintegy 52 százalékos a pozitív teszteredményt mutató egészségügyi dolgozók aránya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!