Elvonulnak a záporok, visszatér a strandidő

hőség, nyár, hőségriasztás, kánikula
Budapest, 2018. augusztus 8. A hőség miatt a párásító berendezésnél hűsölők Budapesten, a Kossuth téren 2018. augusztus 8-án. A tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú a figyelmeztetést adott ki Budapest, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területére, ahol a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. Az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Visszatér az igazi strandidő a hosszú hétvégére, szerdán már csak keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szerda: A Dunántúlon már sok napsütés várható, de a keleti tájakon marad az erősen gomolyfelhős idő, és itt

többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 és 29 fok között alakul a hőmérséklet - a csapadékos tiszántúli tájakon lesz a leghűvösebb.

Koradélután elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MInt írják,

az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Csütörtök: Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján napos, gomolyfelhős, kellemes nyári idő lesz. Egészen kicsi az esély záporra. 30 fok köré melegszik a levegő.

A hosszú hétvégére visszatér az igazi strandidő! Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Péntek és szombat: Sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Kiváló nyaralóidő lesz,

országos hőséggel 30-33°C közötti maximumokkal.

Szombaton késő este nyugat felől már záporok, zivatarok fordulhatnak elő szélerősödéssel.

Vasárnap: Többfelé megerősödő, majd viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront érkezik. Szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. 23 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!