Többször csalt ki pénzt ismerőseitől egy Nógrád megyei férfi

Vágólapra másolva!
Egy Nógrád megyei férfi ahogy kiszabadult a börtönből többször is pénzt kért az ismerősétől, amit nem fizetett vissza, majd egy üzlettel kapcsolatban is átverte. A tartozását egy másik ismerőse fizette ki, akitől később szintén pénzt kért, amit nem adott vissza.
Vágólapra másolva!

A férfi 2017 nyarán szabadulta börtönből, majd az egyik ismerősétől kölcsön kért 300 ezer forintot. Ezt a pénzt azonban nem tudta visszafizetni, így még abban az évben többször kért újabb kölcsönt azzal hitegetve az ismerősét, hogy ezekkel az összegekkel jut majd pénzhez, amiből fizetni tudja az adósságát.

Azonban semmit sem fizetett vissza, így összesen 1 200 000 forintos kárt okozott az ismerősének.

2017 szeptemberében abban egyeztek megy egymásnak, hogy a férfi Szlovákiából hat textilipari gépet visz az ismerőse telephelyére. A gépeket együtt pakolták fel a teherautóra, majd a férfi egyedül indult el.

A gépeket azonban nem az ismerőséhez vitte, hanem az áruk töredékéért eladta azokat egy másik barátjának.

Az ismerősének ezzel további 2 millió forintos kárt okozott.

Az év decemberében a férfi, az ismerőse és egy harmadik barát aláírt egy okiratot, amiben a férfi elismerte, hogy ellopta a gépeket a kapott pénzt pedig elköltötte. Vállalta az iratban, hogy a gépek értékét, 2,5 millió forintot visszafizetni az ismerősének.

Ezt azonban ő nem tudta kifizetni, ezért azt a barátja fizette ki helyette, így már neki tartozott.

2018 májusa és 2019 októbere között a férfi többször, összesen 410 ezer forintot kért a barátjától, megint arra hivatkozva, hogy majd így tud pénzt szerezni, amiből visszafizeti a kölcsönt. Végül azonban sem a 2,5 millió forintot, sem a kölcsönkért 410 ezer forintot nem fizette vissza. Nem is tudta volna, mivel nem volt munkája.

Az ügyészség sikkasztás ás csalás miatt emelt vádat a férfi ellen, azt javasolták, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, valamint kötelezze arra, hogy fizesse vissza az okozott kárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!