Csoda Kínában, hat nappal egy épület összeomlása után találtak meg egy túlélőt

CHINA-HUNAN-CHANGSHA-BUILDING COLLAPSE-RESCUE (CN) cn jt Horizontal
(220505) -- CHANGSHA, May 5, 2022 (Xinhua) -- The tenth survivor is rescued from the debris about 132 hours after a self-built residential structure collapsed in Changsha, central China's Hunan Province, at around 12:00 a.m. May 5, 2022. Ten people have been rescued and five others died after a self-built residential structure collapsed in central China's Hunan Province on April 29, rescuers said early Thursday. (Xinhua/Chen Sihan) (Photo by Chen Sihan / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai mentők élve kihoztak egy nőt a majdnem hat nappal korábban részben összedőlt épület romjai alól Csangsa városában. A nő a tizedik túlélője a katasztrófának, amelyben legalább öt ember meghalt - közölte csütörtökön a kínai állami média.
Vágólapra másolva!

A nőt csütörtökön nem sokkal éjfél után mentették ki, mintegy 132 órával azután, hogy április 29-én hirtelen beomlott a hatemeletes épület egy része - írja az NPR

A nő eszméleténél volt amikor rátaláltak, még tanácsokat is adott a mentőknek, hogy hogyan húzzák ki őt anélkül, hogy további sérüléseket okoznának neki.

Az ismeretlen nő a tizedik túlélője a katasztrófának, akik közül a kórházi ellátásnak hála mindenki kielégítő állapotban van.

A tizedik túlélőt mentik ki a mentőegységek a Csangsa városában részlegesen összeomlott épület romjai közül Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Chen Sihan

A hatóságok viszont továbbra is kutatnak az esetleges túlélők után az épület romjai között.

Szerintük bizakodásra adhat okot az elmúlt napok esős időjárása, ami növelheti a túlélés esélyét.

A balesettel kapcsolatban legalább kilenc embert tartóztattak le a kínai hatóságok, köztük az épület tulajdonosát is.

Többeket valószínűleg az építési és biztonsági szabályok be nem tartása miatt fognak felelősségre vonni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!