Már Budapesten bajnok lehet Janika

Vágólapra másolva!
Ifj. Tóth János (Symphonia Rallye Team) ötödik bajnoki címét ünnepelheti hétvégén - amennyiben a Peugeot 206 WRC-vel versenyző pilóta nyeri a kétszeres szorzójú budapesti Eb-futamot, akkor két fordulóval a befejezés előtt már behozhatatlan előnyre tesz szert.
Vágólapra másolva!

Forrás: SZTÁR Sport
Tóthék eddig hibátlanok
ifj. Tóth

Az összetett versenyben második Érdi Tibor titokban abban reménykedik, hogy a kétnapos viadal a Subaru WRC-nek kedvez. "Egy új fejlesztésű elektronikát kapunk a motorhoz, de ezt csak akkor építjük be, ha tökéletesen kompatibilis. Semmit sem szeretnénk kockáztatni, mert ezen a versenyen nagyon sokat lehet nyerni, de veszíteni is" - hangsúlyozta Érdi. "A Rábaringről csak annyit: teljesíteni kell. A tényői gyorsasági szakasz egyszer alaposan megtréfált bennünket: az N-csoportos Mazda elvesztette a benzinnyomást és pályafutásom eddigi legnagyobb bukását mutattam be."

Az összetett pontverseny harmadik helyén álló Benik Balázs (Toyota Corolla WRC) komoly kihívásnak tartja a háromnapos viadalt. "A legújabb fejlesztésű versenyautóval indulunk, amely közel áll a Peugeot 206 WRC-hez. Szerdán a Hungaroring környékén tartunk egy aszfaltos tesztet, ahol még finomítjuk a beállításokat. A cél a dobogó valamelyik foka. Minél magasabb, annál jobb" - mondta Benik.

Az ob állása öt futam után:
1. ifj. Tóth János, Tóth Imre (Symphonia Rallye Team, Peugeot 206 WRC) 100 pont
2. Érdi Tibor, Varga István (Érdi Rallye Team, Subaru Impreza WRC) 75
3. Benik Balázs, Somogyi Pál (OMV Best Racing Team, Toyota Corolla WRC) 38

Korábban:

Csak Tóthék nyernek
Janika keményebb kezdetre számított

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről