Kresta a Ford hivatalos tesztpilótája

Vágólapra másolva!
Gyári alkalmazott maradt korábbi kenyéradójánál a cseh Roman Kresta, de a legjobbak közti ralizás helyett "csak" vébés tesztpilótai munka vár rá a Fordnál.
Vágólapra másolva!

A 29 éves cseh Roman Kresta a 2005-ös szezonban az abszolút nyolcadik helyen végzett az egyéni pontversenyben, legjobbja két ötödik hely volt (az aszfaltos Korzikai és Katalán ralikon). A szezonzáró Ausztrál ralin már az új Ford Focus WRC-t is vezethette - hatodik lett vele.

Jövőre bezzeg nem a minél több pontért fog hajtani (ez a két finn: Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen dolga lesz), hanem a BP-Ford World Rally Team hivatalos tesztpilótájaként jó sok kilométeren, mindenféle körülmények közepette gyűri majd a 2006-os Focust.

Malcom Wilson csapatfőnök szerint Kresta szerepe igenis fontos, higyjünk neki, a kiválasztott meg azt nyilatkozta, hogy egyrészt nagyon örül, hogy a Fordnál maradt, másrészt meg természetesen csúnyán hiányolja majd a versenyzést. De fő, hogy terelgetheti a Focust, és már alig várja, hogy újra.

A 2006-os Ford Focus RS WRC-ről nemrég hullt le a lepel, a kocsi, a festés gyönyörű lett - nemsoká meglátjuk, veri-e a másik gyári konkurens Subarut, illetve a megannyi privát Citroent, Peugeot-t, miegymást.

Forrás: EPA

Képek az Focus WRC-ről

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről