A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszatér Amerikába az Alfa Romeo

Vágólapra másolva!
Bár csak jövőre jósolták, az Alfa Romeo úgy döntött, hogy még idén októberben visszatér az észak-amerikai piacra. De csak elvileg, mert idén autóhoz csak néhány szerencsés juthat.
Vágólapra másolva!

Az Alfa Romeo Észak-Amerikából piaci és pénzügyi okokra hivatkozva vonult ki 1995-ben. A gyár legújabb döntése alapján - és a jóslatokkal ellentétben - még idén októberben hivatalosan is visszatér a márka. Persze ez nem jelenti azt, hogy azonnal kapható is lesz a teljes modellpaletta, hiszen az Amerikának szánt autók máris gazdára találtak. Ez egyelőre egyetlen modellt, a 8C Competizione szupersportautót érinti, és azt a 84 vásárlót, aki a tengerentúlon elsőként veheti kezébe a kulcsait.

Az Alfa a Maserati kereskedőket jelölte ki a márka forgalmazójának az Egyesült Államokban, így a 8C Competizione kupé és kabrió változata mellett hamarosan újabb modellek is felbukkannak. Az Alfa ebből a két modellváltozatból egyenként 500 darabos szériát tervez, és további 100 darab épülhet a még nagyobb teljesítményű GTA változatból.

Az Alfa egyébként a 4,7 literes, 450 lóerős V8-as motorral és hatfokozatú, robotizált manuális váltóval szerelt 8C Competizione mellett a jelenleg tervezési stádiumban lévő hátsókerék-hajtású 166-ost, és egy nagy túrakupét tervez árulni az Egyesült Államokban, várhatóan 2011-től. Addig még meg kell oldani pár problémát, például szerezni kell egy hátsókerék-hajtású padlólemezt valahonnan. A Fiat csoport jelenleg a Jaguar tulajdonosával, az indiai Tatával folytat tárgyalásokat egy Jaguar-platform megvásárlásáról.

Nem kizárt, hogy a forgalmazás megkönnyítése érdekében az Alfa Romeo gyártósort is telepít a tengerentúlra, ahol többek között készülhetne a régóta várt szabadidő-autó is, amelytől Luca de Meo Alfa-elnök az eladások jelentős növekedését várja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!