Kizárták a Dakar éllovasát

Vágólapra másolva!
Meglepő bejelentést tettek a Dakar-rali sportfelügyelői, ugyanis az összetettben vezető Nasser Al Attiyahot kizárták a versenyből. A katari a tegnapi napon nem érintette az ellenőrző pontokat, ami miatt nem időbüntetés jár, hanem kizárás. 
Vágólapra másolva!

Meglepő fordulattal folytatódott az Argentínában rendezett 2009-es Dakar-rali, hiszen az összetettben vezető párost kizárták a versenyből. Az eddig fantasztikusan versenyző Nasser Al Attiyah a hatodik szakaszon ugyanis hűtőproblémákkal küszködött, ami miatt eltért az előírt útvonaltól. A korábbi N-csoportos rali-világbajnoknak két lehetősége volt, vagy átmegy a dűnéken a hűtésproblémákkal küszködő BMW-vel, vagy megkerüli azokat, és így fut be a célba. A katari az utóbbit választotta, kihagyva több időellenőrző pontot is, ami automatikusan a versenyből való kizárást jelenti.

A Dakar-rali élére a dél-afrikai Giniel de Villiers ugrott Volkswagennel, aki két csapattársa, Sainz és Miller előtt vezeti a versenyt. A tegnapi nappal még egy nagy esélyes kiszállt a versenyből, a mitsubishis Luc Alphand a navigátora betegsége miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

A magyarok közül Palik László áll a legjobb helyen, ő a 12. az összetettben, míg a kormányrúd törése miatt tetemes hátrányt begyűjtő Szalay Balázsék már a 60. helyen vannak, négy helyezéssel Lisziék előtt. A motorosoknál Dési a 32. helyen áll az összetettben, míg Palikék versenykamionja (Szaller/Pócsik/Csitári) az előkelő 11. pozícióban áll jelenleg a kategóriájában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről