MotoGP: Talmácsi kilencedik a Spanyol Nagydíjon

Vágólapra másolva!
A hetedik helyről rajtoló Talmácsi Gábor a kilencedik helyen fejezte be a gyorsaságimotoros-világbajnokság spanyolországi futamát a Moto2 kategóriában, amit a spanyol Toni Elias nyert meg. A versenyt a második körben megszakították egy tömeges baleset miatt, Gábor akkor az élre álhatott volna, de a megismételt rajt után már nem tudta az élbollyal tartani a tempót.
Vágólapra másolva!

Forrás: Faster

Gábor szempontjából sajnos nem jött ki jól a tömegbaleset miatt újraindított verseny

Talmácsi Gábor jól kapta el a rajtot a hetedik helyről és néhány kanyar után már a harmadik helyen motorozott a Moto2 kategóriában amikor a japán Tomizava Soja elesett Gábor előtt és a motorjából kifolyó benzin tömegbalesetet okozott. Gábor szerencsésen elkerülte az esést és az élre állhatott volna, de a tömeges bukás miatt leintették a futamot, amit az eredeti rajtrács szerint indítottak újra. Sajnos Gábor a második rajt után már nem tudta megismételni a korábbi bravúrt és sokáig csak a hetedik helyen tudott motorozni, majd a verseny vége felé visszacsúszott a kilencedik helyre, amit a leintésig meg tudott őrizni.

A futamot a spanyol Toni Elias nyerte egy bravúros véghajrával a tomboló hazai közönség előtt a japán Tomizava Soja és a svájci Thomas Lüthi előtt, akik szintén óriási csatát vívtak egymással Jerezben.

A futamok végeredeményei:

Moto2:

1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 p
2. Tomizava Soja (japán) 0.190 mp h.
3. Thomas Lüthi (svájci) 0.261 mp h.
...9. Talmácsi Gábor 3.825 mp h.

125 köbcentis kategória:

1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1.886 mp hátrány
3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) 15.180 mp h.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről