A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új Ikarust állítottak forgalomba Egerben

Vágólapra másolva!
Egerben állítottak forgalomba hétfőn Magyarországon elsőként egy olyan Ikarus buszt, amelyet a világ legmodernebb automata váltójával, a német ZF által gyártott Ecolife-fal szereltek fel.
Vágólapra másolva!

A V 134 típusjelű, alacsony padlós, közel 50 millió forint értékű, 109 utas szállítására alkalmas járművet a Magyar Autóbuszgyártó (MA) Kft., az Ikarus márkanév tulajdonosa készítette.

A ZF - amely a világ legnagyobb hajtástechnológiai konszernje - gyártóüzemet és fejlesztőrészleget működtet Egerben. Ugyanakkor a buszba beépített sebességváltó, illetve a szintén ZF típusú futómű és kormánymű Németországban készült.

A hároméves tesztelést követően a sorozatban gyártott 6 fokozatú, elektrohidraulikus vezérlésű váltó alacsonyabb fogyasztást eredményez. A busz hidraulikus fékje segítségével szinte teljesen kiiktatható a hagyományos fék használata.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Egy ilyen Ikarus kapta meg az új, környezetbarát váltót

A járművet a helyközi közlekedés mellett az egri tömegközlekedést is működtető Agria Volán Zrt. üzemelteti. A 600 embert foglalkoztató társaság összesen 192 autóbuszt üzemeltet, a cég járművein naponta mintegy 90 ezren utaznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!