A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Csökkenti termelését az Opel Eisenachban

Opel Corsa gyár
Vágólapra másolva!
A visszaeső keresletre a termelés lelassításával reagál az Opel. Az üzemi tanács ennél konstruktívabb megoldást vár a menedzsmenttől.
Vágólapra másolva!

Év eleje óta 20 százalékkal visszaestek az Opel eladásai. Miközben tavaly Magyarországon a magán vásárlók körében a legnépszerűbb márka volt, olyan fontos piacokon veszített vevőket, mint Franciaország, Olaszország és Portugália. Hazai pályán megtartotta pozícióit, de a németországi értékesítések is csökkentek 7 százalékkal. A rüsselsheimiek számára a legnagyobb érvágás, hogy legfontosabb modelljükből, az Astrából is 20 százalékkal kevesebb fogyott, de a kifutó Corsa is 15 százalékkal kevesebb vásárlót vonzott.

Forrás: Opel

Erre reagálva a vezetőség lelassította a kisautókat gyártó eisenachi egység termelését, az üzemi tanács azonban konstruktív tárgyalásokat kezdeményezett a menedzsmenttel és egy reális üzleti terv felmutatását kérte. Már a bochumi üzem bezárása is felmerült, pedig ott a Zafira készül, melyre a generációváltás óta egészen nagy a kereslet, az egyterű eladásaiból származó árbevétel majdnem a duplájára nőtt - számolt be az Automobilwoche című német lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!