A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Tesláé minden idők legbiztonságosabb autója

tesla model s
Vágólapra másolva!
Az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) nem publikus értékelésében 5,4 csillagra értékelte a Tesla Model S elektromos szedánt.
Vágólapra másolva!

Rendkívül jól szerepelt a hivatalos amerikai törésteszten a Tesla elektromos szedánja, a Model S. Az NHTSA publikus értékelésében öt csillagot adott az autónak, ami önmagában is nagy szó, mert a bizonyos szempontból az európainál is szigorúbb teszten csak az autók egy százaléka kapja meg a legjobb minősítést. Létezik azonban egy másik pontszám is, amelyet a szervezet csak az autógyártókkal oszt meg, ezt kürtölte most világgá közleményben a Tesla.

Forrás: Tesla

A Model S 5,4 csillagot kapott, ami az NHTSA jelzése szerint új abszolút rekord. A Tesla a hagyományos motor hiányával, és az emiatt lehetővé vált masszívabb karosszéria-erősítések beépítésével magyarázza a kiugró eredményt.

A Tesla közleménye szerint a tető terheléspróbáján hamarabb ment tönkre a mérést végző berendezés, mint hogy a lemez behorpadt volna, 4 g-s terhelésnél megroggyant a mérőpad. Ez azt jelenti, hogy a Model S tetejére akár négy további Model S-t rá lehetne tenni anélkül, hogy az autó komolyabban megsérülne, ezt a szokottnál is erősebb B oszlopokkal magyarázza a gyártó. Az NHTSA később teszi közzé a hivatalosnak tekinthető eredményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!