Megvan, hogy melyik a legmegbízhatóbb autómárka

lexus is
Vágólapra másolva!
A hároméves tapasztalatok alapján két japán az első háromban.
Vágólapra másolva!

A J.D. Power piackutató az idén is elkészítette szokásos autós megbízhatósági felmérését, amelyben három év után kérdezik meg a tulajdonosokat arról, milyen hibákkal (és hány darabbal) találkoztak az elmúlt egy év során. Az idei felmérésben 35 ezer, 2012-es autó tulajdonosát kérdezték meg tapasztalataikról, nagy átlagban 147 meghibásodás jutott száz autóra vetítve.

Az első helyen, szinte szokás szerint a Lexus végzett, a Toyota luxusmárkájánál száz autóra mindössze 89 hibát jegyeztek fel a tulajdonosok. A Lexus ezzel fölényesen veri a némi meglepetésre a második helyre került Buickot, ahol már 110 hiba jut száz autóra. A harmadik helyre a Toyota futott be, megelőzve a Cadillacet és a Hondát.

Forrás: J.D. Power

A lista aljára kiugróan sok meghibásodással a Land Rover és a Fiat került, de a Mini és a Hyundai sem lehet büszke az amerikai eredményekre. Az adatok értékeléséhez figyelembe kell venni, hogy az európai és amerikai modellek között olykor komoly minőségkülönbségek vannak.

A legtöbb bosszúságot a külső és belső, azaz a karosszéria és a kárpitok hibái okozzák, második helyre a hajtáslánc, harmadikra pedig a szórakoztatórendszerek nyűgjei (bluetooth-kapcsolódási és navigációs hibák stb.) kerültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről