Bud Spencer szemét kapta a karbonruhás Viper

VLF Force '
Vágólapra másolva!
Általában minden nagyobb autókiállításon előkerül egy új cég, amely egy szupersportkocsival szeretné felhívni magára a figyelmet. Detroitban a VLF robbantott egy olyan autóval, amely az Aston Martin szerint nem több, mint James Bond legújabb autójának a koppintása.
Vágólapra másolva!

A VLF Automotive vezetői között olyan komoly nevek vannak, mint az ex-Aston Martin-os formatervező, Henrik Fisker, és Bob Lutz, korábbi General Motors elnök. A cég az átdolgozott Fisker Karma mellett egy szupersportautóval mutatkozott be Detroitban.

Ilyen csík szeme még Bud Spencernek sincs Forrás: VLF Automotive

Mindössze 50 darab készül majd a Force 1-ból, 268 500 dollárért fogják adni, azaz bő 78 millió forintnak megfelelő áron. A forma feltűnőbb csak akkor lehetne, ha ezüst helyett élénksárgára fényezték volna. A hatalmas felnik, a légbeömlők tömkelege, a klasszikus arányok és a kiszélesített sárvédők Fisker tehetségének köszönhetően harmonikus egységgé olvadnak össze.

Csak a karosszéria új, a technika a Viperé Forrás: VLF Automotive

Maga az autó egy kétajtós, karbonkarosszériás, vérbő sportkocsi a Dodge Viper technikájával, de a 8,4 literes, szívó V10-est azért nem hagyták változatlanul.

A Viper oldalt kivezetett kipufogója is megmaradt Forrás: VLF Automotive

Klasszikus tuningfogásokkal érték el, hogy az erőforrás legnagyobb teljesítménye 645 helyett már 745 lóerő, míg a nyomatéka 814 helyett 865 Nm legyen.

Még látványosabb a forma, mint a donor Viperé Forrás: VLF Automotive

A brutális motor az 1538 kilogrammos autót 3 másodperc alatt gyorsítja százra, a száguldás vége 350 km/h-nál van. A stabil úttartásról aktív felfüggesztés, míg a megállásról Brembo fékrendszer gondoskodik.

A pezsgőket nem ajánlott autózás után kinyitni Forrás: VLF Automotive

Külön érdekesség, hogy az Aston Martin perrel fenyegette meg a VLF-et, mivel szerintük korábbi alkalmazottjuk, Fisker az új James Bond-film, a Spectre számára készített DB10-es formáját másolta le. Ezt a vádat az első grafikákat látva fogalmazták meg, de a végleges formát ismerve vélhetően már nem lesz az ügyből semmi, ugyanis nehéz lenne sok hasonlóságot találni a Force 1 és a mozifilmben látott brit sportautó között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!