A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Áll a dízel VW-k visszahívása, többet fogyasztanak a Passatok

passat
Vágólapra másolva!
A Volkswagen kétliteres dízelmotorja állítólag többet fogyaszt a visszahívási akció után, mint előtte. 
Vágólapra másolva!

Az Automotive News német sajtóértesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy a Volkswagen azért halasztotta el a Passat dízelbotránnyal kapcsolatos visszahívását, mivel a tervezett módosítások növelik a kétliteres TDI motor fogyasztását.

Forrás: Volkswagen

Mint ismeretes, a Volkswagen-konszern 8,5 millió, Európában eladott dízel autójába épített be olyan szoftvert, amivel csak az emissziós teszteken teljesültek a NOx határértékek, a közúti forgalomban már nem. Az 1,2 és a 2,0 literes TDI motoroknak csak a szoftverét frissítik, az 1,6 literesben a szoftverfrissítésen kívül egy apró alkatrészt is elhelyeznek a szívócsőben.

A visszahívási akció első lépéseként a Volkswagen Amarok pickupok kétliteres dízelmotorjának szoftverét írták át. A második lépésben a 160 ezer Passatot hívták volna vissza Németországban, de most ezt elhalasztották.

Forrás: Volkswagen

A Volkswagen egyelőre tagadja, hogy a fogyasztásnövekedés állna a visszahívás elhalasztásának hátterében, a kiadott nyilatkozatukban

„puszta spekulációnak” nevezték ezt az információt.

Azt azonban elismerték, hogy jelenleg a német hatóságok azt vizsgálják, hogy a módosítások nem változtatták-e meg a zaját és a szén-dioxid kibocsátását (ami egyenesen arányos a fogyasztással) a kétliteres TDI motornak. A gyár szerint garantálniuk kell, hogy a zajszint, de különösen a szén-dioxid kibocsátás nem romlik a visszahívás után.

A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság vizsgálata egy-két héten belül zárul, akkor pontosan kiderül, hogy hogyan változik a Passatok fogyasztása a visszahívási akciótól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!