Kutyás autósok figyelem! Íme, a legjobb autós kiegészítők

kutya az autóban
Vágólapra másolva!
Kutyával utazna? Nehezen viseli a négylábú a közlekedés e formáját? Nyüzsög, csahol, és jobbra-balra mászkál vezetés közben? A közlekedés és a házi kedvenc biztonsága is megköveteli, hogy a megfelelő kutyás kiegészítők rendelkezésre álljanak az autóban.
Vágólapra másolva!

A kutya sokaknál igazi családtagnak számít, és egyúttal teljes jogú utas. Legyen szó akár bevásárlásról, kirándulásról vagy egyszerűen A-ból B-be jutásról, ha a négylábú is velünk tart, akkor bizony nem mindegy, milyen eszközök segítik a közös autózást.

A legtöbben az autós kutyaülés iránt érdeklődnek, hiszen ez meghagyja a kellő szabadságot a kutyusnak, mégis fixen tartja ahhoz, hogy ne ugráljon és zavarjon a vezetésben.

A biztonság érdekében sem elhanyagolható a használata,

a többféle méretnek köszönhetően pedig bármilyen nagytestű, mondjuk egy újfundlandi esetében is remek választás lehet. A szállítóládákat és boxokat sok kutya nem kedveli, és gazdiként sem feltétlenül ez a leginkább állatbarát megoldás.

Forrás: Pixabay

Speciális övekből és pórázokból válogathatunk

Ha a kutya nyilvános helyeken, szabadban történő biztonságos sétáltatása a cél, akkor a megfelelő fényvisszaverő szalagok és hámok nélkülözhetetlenek. Legyen bármennyire is jól nevelt az állat, egy forgalmas út mentén a parkolóban, vagy a benzinkúton nem érdemes megkockáztatni, hogy a kedvenc kiugorjon egy autó elé, mert például megijed valamitől. A kutya biztonsági övekhez a megfelelő pórázok is csatlakoztathatóak, megkönnyítve ezzel az utazásra előkészítését.

Mindegy, mennyit járunk kedvencünkkel kutyakozmetikába, a szőrhullás bizony sokakat érint.

Az autó üléshuzatot megkímélhetjük ettől a megfelelő védőhuzat alkalmazásával, mely egyébként a sáros tappancsok ellen is védelmet biztosít.

A hosszú út és a meleg az ebet is megviseli

Nem csak a nyári hónapokban nagyon fontos, hogy az eb jusson elég levegőhöz a gépjárműben. Az átmeneti hónapokban is szükség lehet a lehúzott ablakra. Ha nem kockáztatná, hogy a kutyus kihajolva veszélybe sodorjon, akkor szellőzőrácsot is be lehet szerezni, amely kiválóan passzol az ablaknyílásba. Kistestű kutyák esetében ezzel akár azt is megakadályozhatjuk, hogy egy kanyarban a kíváncsiskodó állat kizuhanjon. A veszély sajnos valós, így felelős gazdaként mindenképpen figyelmet érdemel ez a veszélyfaktor is.

Kutyás autózás esetén mindenképpen gondoskodjunk hordozható itatóedényről,

amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy komfortosan érezze magát az állat. A melegben alapvetően megszomjazik, pláne, ha sétával is társul a program. A tenyérből itatás rendszerint nem válik be, viszont a megfelelő edényből akár menet közben is meg lehet itatni a kis kedvencet.

Forrás: Pixabay

Ha hosszabb utazás várható, akkor időnkét mindenképpen érdemes megállni, így átmozgathatja magát a kutyus és egyéb szükségleteit is elvégezheti. Az autodoc.hu információi szerint egyre többen keresik a többféle méretben elérhető kutya autósülést, mely a biztonságos zónán belül tartja az állatot, így az garantáltan nem zavar a vezetésben.

Részletek az autósülésről és további hasznos kiegészítőkről ebben a tartozék applikációban.