Ki nem találná, melyik a vevők kedvenc autója a világ legtöbb országában

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Egy átfogó elemzés szerint a világ tizennégy országában is vezeti az értékesítési listákat egy autó, amelyre kevesen tippelnének.
Vágólapra másolva!

A Földön jelenleg 7,67 milliárd ember él 195 országban. Minden tizenegy emberre két működőképes autó (összesen 1,4 milliárd darab) jut, és ez a szám évente szemmel látható mértékben nő: 2021-ben várhatóan közel 70 millió új autó talál gazdára. Ennek a hatalmas járműállománynak az összetételét és eloszlását vizsgálta egy amerikai alkatrészpiaci szereplő, az Automotive Touch-Up (ATU) fényezés-specialista.

A 2019-es és 2020-as újautó-eladásokat 110 nemzeti piacon vizsgáló áttekintés tanúsága szerint néhány furcsaságtól eltekintve a legtöbb országban praktikus és ésszerű modellek vezetik az eladási listákat, méghozzá – és ez aligha meglepetés – többségükben tömegpiaci gyártók termékei.

Forrás: automotivetouchup.com

Ami a furcsaságokat illeti,

Monacóban a Smart Fortwo vezeti az eladásokat,

Irán pedig 27 év után intett búcsút hazai gyártású bestsellerének, a Saipa Pride típuscsaládnak. Szintén kevéssé ismert autógyártó a Khazar, Azerbajdzsán büszkesége és kedvenc márkája, amely belföldi sikerei után hamarosan megkezdi az exportpiacok meghódítását.

Ha összdarabszámban nem is, egy másik számítás alapján

a világ legnépszerűbb típusa a Toyota Hilux, amely a legtöbb, tizennégy országban áll az értékesítési rangsor élén.

Ha tucatnyi közép-afrikai ország eladási adatai nem hiányoznának erről a listáról, még több elsőséget ünnepelhetne a platós kisteherautó.

Ami a legnépszerűbb márkákat illeti, a Toyota 44 országban vezeti az eladásokat – ez a 110 vizsgált országnak pontosan a negyven százalékát jelenti.

(Forrás: Smarter Media)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!