Vezetni tanította a kamasz lányát, de rosszul végződött az oktatás

gyerek a volánnál
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az apa ellen, mert még az övet sem csatoltatta be a lányával, aki árokba hajtott.
Vágólapra másolva!

A Kreszváltozás.hu írta meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményére hivatkozva, hogy a Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron két napon keresztül tanította vezetni 12 éves lányát, aki kapcsolattartáson volt nála 2020. augusztus 1-jétől 2-ig. Az első nap az apa megmutatta lányának, hogy hogyan lehet beindítani a ház udvarán álló kocsit, a másik nap pedig megengedte, hogy gyereke az utcán parkoló autót beindítsa, majd vezesse is.

A férfi a vezető melletti utasülésen foglalt helyet, amikor az elindulást követően egyre jobban felgyorsulva egy villanyoszlop felé haladtak. Sajnos a lány megijedt, kikerülni nem tudta az oszlopot, ekkor az apa a kormányhoz nyúlt és még sikerült elkormányoznia az autót. Ezzel egy időben azonban a gyerek a fék helyett a gázpedálra lépett, míg az apja próbálta a kormányt félrehúzni. Végül az úttest túloldalán levő fának hajtottak, és az út melletti vízelvezető árokban álltak meg.

Mivel a lány biztonsági öve sem volt bekapcsolva, a fejét, valamint térdét beütve 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint járművezetés tiltott átengedése vétségével vádolja az apát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!