6 személyes utastérrel jön a Nio csúcsmodellje

Fotó: Nio
Vágólapra másolva!
Norvégiában mutatták be a Nio EL8-as szabadidő-autót, amely 5,1 méteres hosszával a kínai márka legnagyobb autója.
Vágólapra másolva!
Fotó: Nio

Kifejezetten a nagy méretű európai villany-SUV-k, a Mercedes-Benz EQS SUV és a BMW iX ellenében indítja harcba a Nio az EL8-as szabadidő-autóját. Az 5,0 méter hosszú karosszériában 3 üléssorban jut hely, de mivel középen 2 nagy méretű, felnyitható lábtartós fotelt helyeznek el, „csak” 6 személyes az utastér, amely fölött egy több mint 1 négyzetméteres üvegtetőt találunk.

Fotó: Nio

Az alap elrendezésnél a középső sorban a fotelek között a 3. sor elérését (gyermekeknek) megkönnyítő folyosót találunk, az Executive Console esetén ezt egy hűtőládát és érintőképernyőt is tartalmazó konzollal töltik meg. Utóbbiról a hátsó üléseknél elérhető forróköves masszázsfunkciót és az egyéb kényelmi rendszereket lehet vezérelni.

Fotó: Nio

Európában Standard (75 kWh, 463 km) és Long Range (100 kWh, 508 km) akkumulátorok közül lehet választani, Kínában ott van még opciósan a 150 kWh kapacitású akkumulátor is – erről nincs WLTP-hatótáv érték. A 2 hajtómotoros összkerékhajtás 653 LE rendszerteljesítményű, ami 4,1 másodperces 0-100 km/óra gyorsulásra jó, a vezető 10 üzemmód – köztük terepprogramok – közül választhat. Alapáron adják a légrugózást és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítást a Nio EL8-ashoz, a vezetőtámogató rendszer 33 érzékelője között nagy felbontású kamerák, lézeres letapogatók és ultrahangos szenzorok is vannak.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről