A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Befejezték a 360 lóerős Dacia tesztelését, indulnak a sivatagba

Fotó: Dacia
Vágólapra másolva!
A vártnál kevesebb műszaki probléma adódott a Dacia Sandrider tesztelése során, következhet az éles próba Marokkóban.
Vágólapra másolva!
Fotó: Dacia

Nagy-Britanniában, a Millbrook tesztközpontban indult a Dacia Sandrider tereprali-versenyautó tesztelése, majd Wales-be mentek át a Sweet Lamb rali-tesztközpontba, majd a francia Château de Lastours tesztközpontba mentek át, ahol 80 km-nyi változatos tereppálya állt a Dacia Sandriders csapat rendelkezésére.

Fotó: Dacia / PAVOL TOMASKIN

A többszörös Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah 2 napon át vezette az autót, Sébastien Loeb 1,5 napot tesztelt, Cristina Gutiérrez fél napon át hajszolta versenytempóban a Dacia Sandrider versenyautót Dél-Franciaországban. A vártnál kevesebb műszaki problémával találkoztak a teszt során, így több időt tudtak tölteni a felfüggesztés hangolásával, és a váltó-finomhangolással is jól állnak saját bevallás szerint.

Fotó: Dacia / MARIAN CHYTKA

A Dacia Sandriders csapat Megkezdték a felkészülést a június végén induló marokkói tesztre, például a versenyzők visszajelzése alapján módosítanak pár részletet a vezetőfülkében. Afrikában olyan terepen és körülmények között tesztelik majd az autókat, a pilótákat és a csapatot, amivel majd a 2025-ös Dakaron találkoznak.
 

Fotó: Dacia

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!