A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Minden szempontból visszaesett a Porsche pénzügyi eredménye

Fotó: Porsche
Vágólapra másolva!
Az idei első hat hónapban csökkent a Porsche bevétele, profitja és működési eredménye is.
Vágólapra másolva!

Januártól június végéig a Porsche adózott eredménye 2,15 milliárd euró volt, 22 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. A működési eredmény 20,5 százalékkal, 3,85 milliárd euróról 3,06 milliárd euróra esett, de az elemzők még gyengébb működési eredménnyel, 2,94 milliárd euróval számoltak. A Porsche féléves bevétele 5 százalékkal 19,46 milliárd euróra csökkent 20,43 milliárd euróról.

Az idei első hat hónapban a cég 156 ezer autót szállított le, 6,8 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. A német cég kedden rontotta a 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz termeléskiesést okozott egy nagy európai alumíniumgyártónál, emiatt hiány alakult ki alumínium alkatrészekből, aminek a következtében ideiglenesen akár le is kell majd állítani egyes modellek gyártását.

A társaság keddig 40-42 milliárd euró bevétellel számolt a folyó évre, ezt rontotta 39-40 milliárd euróra. A járműgyártó most arra számít, hogy idén a teljes eladások 12-13 százalékát adják majd az elektromos autók, szemben a korábban várt 13-15 százalékkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!