Vágólapra másolva!
2024. szeptember 17-én ünnepli 40. évfordulóját a Nismo, amely az Ariya Nismo-val tér vissza az európai piacra.
Vágólapra másolva!
Fotó: Nissan

Az 1984. szeptember 17-én megalapított Nissan Motorsports International, azaz Nismo több mint 30 évig volt aktív Európában, de pár évvel ezelőtt kivonultak. Most, hogy közeleg a 40. születésnap, bejelentették a visszatérést, egészen pontosan a Nismo első villanyautóját, az akkumulátoros-elektromos Nissan Ariya Nismo-t fogják forgalmazni kontinensünkön.

Fotó: Nissan

„A NISMO visszatért Európába! Új és felfrissített modellel hozzuk vissza ezt az izgalmas márkát a piacunkra. Miközben a modellkínálatunk elektromosítását visszük végbe, elengedhetetlen, hogy továbbra is kiváló és izgalmas modelleket kínáljunk az ügyfeleink és a NISMO rajongók részére is. Az Ariya NISMO tökéletes egyensúlyt teremt a teljesen elektromos autók azonnali reakciója és gyorsulása, valamint a sportautók mechanikus finomhangolása között, ami egy kiváló autót eredményez a mindennapi vezetéshez. Lenyűgöző formatervével és kiállásával készült fel arra, hogy kitűnjön a tömegből!”- mondta Mayra González, a Nissan Europe marketing és értékesítési részlegének alelnöke.

Fotó: Nissan

Azt nem árulták el, hogy melyik Nissan Ariya Nismo-t kínálják nálunk, Japánban B6 e-4ORCE és B9 e-4ORCE közül lehet választani. Előbbi 66 kWh kapacitású akkumulátort, 367 LE/560 Nm rendszerteljesítményű hajtást kap, utóbbinál 91 kWh-s az akkumulátor, 435 LE/600 Nm a rendszerteljesítmény. A Nismo mérnökei a jobb reakciók érdekében áthangolták a hajtást, a felfüggesztést, nagyobb teljesítményű fékeket használnak, az utastérben a fekete szín a meghatározó, amelyet piros részletekkel tarkítanak.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!