Tavalyhoz képest alig változott a szeptemberben eladott új autók száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
Szeptemberben csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Magyarországon lényegében stagnáltak az eladások.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben eladott személyautók száma éves szinten 6,1 százalékkal, 809 163-ra csökkent. Az EU négy vezető autópiacából háromban csökkentek az eladások szeptemberben. A kivétel Spanyolország volt, ahol 6,3 százalékos növekedést jegyeztek fel. Eközben az eladások Franciaországban 11,1, Olaszországban 10,7, Németországban pedig 7 százalékkal estek tavaly szeptemberrel összevetve.

Az idei első kilenc hónapban 8 millió új személyautót adtak el az EU-ban, 0,6 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakkal összevetve. A vizsgált időszakban Spanyolországban 4,7, Olaszországban pedig 2,1 százalékkal nőtt az értékesítés, miközben Franciaországban 1,8, Németországban pedig 1 százalékkal csökkent.

Magyarországon szeptemberben 9074 új autót adtak el, 0,5 százalékkal kevesebbet a tavaly szeptemberinél. A tisztán elektromos autók eladása 73,4 százalékkal 777 darabra emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!