Villanyautót faragtak a 25 éves Audi A2-ből

Fotó: Audi
Vágólapra másolva!
Az Audi gyakornokai, duális képzésben tanuló diákjai a tapasztalt munkatársak segítségével építették meg az A25years elnevezésű villanyautót. A technikai részletekkel még adósak.
Vágólapra másolva!
Fotó: Audi

Negyed évszázaddal ezelőtt, 1999 novemberében indult az Audi A2-es kisautó sorozatgyártása, erre emlékeznek a gyár gyakornokai és duális képzésben résztvevő diákjai által a tapasztalt munkatársak segítségével megépített A25years nevű autóval. Valójában egy Audi A2 e-tronról van szó, azaz akkumulátoros-elektromos hajtást is beépítettek az alumínium térvázba, de műszaki részletekkel egyelőre nem szolgáltak.

Fotó: Audi

Azt látjuk, hogy a legújabb világító márkajelzéseket tették rá illetve a csomagtérfedélen bele a karosszériába, elöl belső égésű motor híján a légellenállást javító csatornát alakítottak ki. Jobban belesimulnak a lökhárítók a karosszériába, már szabadidő-autós stílusban ezüst betétek is vannak, a külső tükröket kamerákkal helyettesítették, leborotválták a kilincseket. LED-es világításra váltottak, elöl opálos lencse mögül világít a fényszóró, az Audi A25years hátsó lámpákban ott látni a négy karikát is.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!