Tízezren tudják kívülről a Kicsi gesztenyét

Vágólapra másolva!
Az AXEtázis partysorozat első élőkoncertes állomásaként Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a TNT adott június 19-én koncertet, több mint két év után először újra a Kisstadionban, majdnem tízezer embernek.
Vágólapra másolva!

Ákos és Inti 2002-ben járt utoljára a Kisstadionban, akkor is fergeteges hangulatú koncerttel, de ez a legutóbbi látogatás talán még annál is mélyebb nyomot kellett, hogy hagyjon mindenkiben, aki ott volt. Ki gondolta volna, hogy popegyüttes ma Magyarországon lehet ennyire népszerű?

A népszerűséget és ennek a koncertnek a sikerét is valószínűleg olyan megaslágerek garantálták, mint az Egyetlen szó, a Híd a folyót, a Hova visz a hajó, a Tiltott perc, a Bolond, aki sír, a Nem jön álom a szememre vagy épp a Kicsi gesztenye. A hihetetlen népszerűség élő példája pedig az a tízezer fős közönség volt, amely ezeket a slágereket az első szótól az utolsóig kívülről tudta, és énekelte a srácokkal.

Ákosék több dala egyébként - köztük az aktuális, Szekeres Adriennel közös Híd a folyót is - ráadásul a határainkon túl is hódít: a környező országok magyar lakta területein is gyakran adják a rádiók. Ami kuriózumnak számít: az MTV Europe World Chart Express című műsorának slágerlistáját is a TNT vezeti jelenleg.

Ákos és Inti zenésztársaikkal együtt, úgy hírlett, hogy már hónapokkal a koncert előtt egy próbaterem mélyén, szinte éjjel-nappal készültek a Kisstadion-beli nyárindító fellépésre. Megérte. A kétórás koncertet összesen több mint száz négyzetméter felületű kivetítőkön és plazmatévéken megjelenített látványelemekkel fűszerezve élvezhette a közönség.

Az est fénypontjaként megjelent a koncerten a gyönyörű hangú énekesnő, Szekeres Adrienn is, aki Ákossal énekelt duettet. A TNT eddigi történetében egyedülálló az a dal, ami mostanában a magyar zenetévé, valamint a rádiók és a kívánságműsorok kedvence is lett: a Híd a folyót című, ezt hallhattuk tőlük most is.

A hangulat tetőfokán görkorcsolyások és surdodobosok buzdították tovább az amúgy is őrjöngő közönséget, óriási bulit csaptak, ez maga volt a TNT-karnevál. A koncert hangulatelemei voltak még a speciális fény- és hangtechnika és a már emített óriási kivetítők.

A nyáron tovább folytatódik a TNT AXEtázis-koncertsorozat. 2004. július 4-én, vasárnap a harkányi fürdőfesztiválon koncertezik a zenekar, és az AXE Fekete Színház műsora is látható lesz az Attr.Action előadásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!