Hamilton nyerte a fordulatos Német Nagydíjat

Események

Lewis Hamilton, Német nagydíj, vasárnap, Forma-1
Vágólapra másolva!
Az elmaradt eső ellenére parádés izgalmakat hozott a német futam, ahol Hamilton Alonso és Webber előtt szerezte meg a futamgyőzelmet. Vettel fékproblémák ellenére a 4. lett, az utolsó körben előzte meg Massát a bokszban.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül74 bejegyzés
15:53
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Bár a biztosra jósolt eső elmaradt, fantasztikus izgalmakat hozott a Német Nagydíj, amelyen Lewis Hamilton a korábban esélytelennek tűnő McLarennel szerezte meg a futamgyőzelmet. Már a rajtnál megelőzte Mark Webbert, aki idén harmadszorra is képtelen volt megőrizni vezető pozícióját az első métereken. Csapattársához hasonlóan pozíciót vesztett Sebastian Vettel is, aki így Fernando Alonso mögé esett vissza. A spanyol nem sokkal később lecsúszott a pályáról, elveszítve ezzel a harmadik helyet, ám néhány körrel később sikerült visszaelőznie a tavalyi világbajnokot.

Vettel nem sokkal később mepördült, és innentől kezdve folyamatosan esett hátra az élmenőkhöz képest, mint utóbb kiderült, fékproblémák hátráltatták. Az élen közben a Hamilton-Webber-Alonso trió ádáz csatát vívott egymással, a Red Bull-os egy pillanatra meg is előzte Hamiltont, aki azonban nem hagyta magát. A kerékcserék első fordulóját az ausztrál kezdte meg, amivel egy időre visszavette a vezetést.

Másodjára azonban az idén sokszor bevált elévágás - valószínűleg a hideg miatt lassan melegedő gumikon - már nem működött: a néhány körrel később kiálló Hamilton ugyan csak centikkel, de Webber elé jött vissza a pályára. Még egy körrel később cserélt kereket Alonso, aki egy pillanatra átvette a vezetést, azonban egy apró hiba is elég volt a bokszból kifelé menet, hogy a melegebb gumikon agresszívan támadó Hamilton kívülről megelőzze a hármas kanyarban - ami utóbb kulcsfontosságúnak bizonyult.

Az addig látványosan szenvedő Vettel közben kezdett magára találni, fékproblémái is megoldódtak, így megérkezett a 4. helyen haladó Felipe Massa nyakára, ám lelkes próbálkozása ellenére sem sikerült túljutnia rajta. Közben Webber kezdett lemaradni az élen haladó Hamilton-Alonso párostól, akik az utolsó kerékcserék alkalmával megtartották pozíciójukat.

A Pirelli jóslatának megfelelően a csapatok a lehető legkésőbbre halasztották a közepes keverékek feltételét: Webber mindössze 4. körrel a leintés előtt, Vettel és Massa pedig az utolsó körben - egyszerre - látogattak ki a bokszba. A címvédőt korábban arra utasították, hogy a braziltól eltérő stratégiát kövessen, ám vagy nem tudta, vagy nem akarta teljesíteni a kérést, így úgy tűnt, a Red Bull esélye elveszett az előzésre. A ferrarisok azonban elrontották Massa kerékcseréjét, így Vettel hajtott ki elsőként a bokszból, megszerezve a negyedik helyet.

Mögöttük a nap egyik meglepetését szolgáltató Adrian Sutil ért célba, aki az előtte haladóktól eltérő, kétkerékcserés stratégiájának köszönhetően szerezte meg a 6. helyet. Őt a már lekörözött Nico Rosberg és Michael Schumacher követte - utóbbi egy Vetteléhez teljesen hasonló megpördülés után küzdötte magát vissza a pontszerzők közé, ahova rajtuk kívül még Kamui Kobajasi és Vitalij Petrov fért be.

A nap csalódását minden bizonnyal Jenson Button okozta, aki már a rajtnál hátraesett, és bár néhány helyett javított, végül hidraulikai probléma miatt feladni kényszerült a versenyt. Rajta kívül a Sébastien Buemivel ütköző Nick Heidfeld, a motorproblémával küszködő Rubens Barrichello és a szintén műszaki hibát elszenvedett Vitantonio Liuzzi esett ki.

A levezető körben kifogyott Alonso Ferrarijából az üzemanyag, a spanyol ezért Webber autójára kapaszkodva érkezett meg az eredményhirdetésre.

A versenyről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_10_8.html
15:55
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdünk

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Német Nagydíjról élőben készülő szöveges tudósításunkban. A pole pozíciót tegnap Mark Webber szerezte meg Lewis Hamilton és Sebastian Vettel előtt.

15:56
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Buemi idejét törölték

Az FIA szabálytalannak találta a Toro Rossóból vett üzemanyagmintát, így utólag törölték a versenyző idejét, aki ezzel elvesztette 16. helyét, és a rajtrács végéről indul. A csapatnál este arról tájékoztattak, hogy a pénteki üzemanyagnyomás problémák miatt az egész üzemanyagrendszert kicserélték, és emiatt adódott a probléma.

15:58
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Esik az eső

Ahogy azt várni lehetett, nemrég elkezdett esni az eső a Nürburgringen... azt persze még nem tudni, meddig tart, és milyen intenzitással. A versenyzők tegnap egyetértettek abban, hogy az időjárás jelentős szerepet játszhat majd a verseny során. Az előrejelzések szerint az sem elképzelhetetlen, hogy egy heves zápor miatt a Kanadai Nagydíjhoz hasonlóan megszakításra lesz szükség.

16:00
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Elindult a felveztőkör

Mindenki rendben eljött a rajtrácsról, egyelőre száraz gumikon.

16:03
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Rajt!

Webber már megint képtelen volt megtartani első helyét, Hamilton azonnal elment mellette, Alonso pedig feljött a 3. helyre. Vettel negyediknek esett vissza.

16:04
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Hamilton vezet

Button tegnapi csalódást okozó 7. helyéről még eggyel hátrébb csúszott, és folyamatosan esik vissza...Schumacher ezúttal nem tudott villogni a rajtnál, csak egy helyet javított, ő most a 9. helyen halad.

16:05
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Vettel visszaelőzi Alonsót

A spanyol lecsúszott a pályáról, így a Red Bull visszavette tőle a 3. helyet. Button közben már a 10. helyre csúszott vissza. Schumacher elment Petrov mellett, így már ő a 8.

16:07
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Alonso közel Vettelhez

A hibája után visszazárkózott a németre, ettől a körtől kezdve már a DRS-t is használhatja a támadáshoz.

16:08
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Vettel a leggyorsabb

1:38.322-vel megfutja a verseny leggyorsabb körét, Alonso közben megint lecsúszik a pályáról, de nem veszít sokat. Liuzzi az utolsó előtti helyről indulva már a 19.

16:10
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

4. kör Massára rászóltak

A brazil versenymérnöke, Rob Smedley a csapatrádión szólt rá, hogy próbálja meg visszaelőzni Rosberget, mivel gyorsabb nála.

16:10
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Webber gyorsul

1:38.189-cel megfutotta a leggyorsabb kört, lemaradása jelenleg 1,8 másodperc Hamiltonnal szemben. Alonso közben ott van Vettel nyakán. Massának újra szólnak, hogy a KERS segítségével próbálja magát átverekedni Rosbergen. A brazil tesz is egy kísérletet, azonban végül nem sikerül előznie.

16:12
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Alonso támadja Vettelt

A spanyol alig fél másodpercre van lemaradva a címvédőtől, egyelőre azonban nem talál fogást rajta.

16:13
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Di Restát és Heidfeldet vizsgálják

A két versenyző a rajtnál ütközött, a sportfelügyelők vizsgálják az esetet. Közben Webber folyamatosan közelít Hamiltonhoz, már 1 másodpercre csökkentette a lemaradását. Az ausztrál idén még egyetlen kört sem töltött az élen...

16:14
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör - Alonso megelőzi Vettelt

A spanyol az első kanyarban bújik be a német mellé, esélyt sem hagyva neki a védekezésre - és mindezt a DRS használata nélkül.

16:16
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Massa beragadt Rosberg mögé

Továbbra sem talál fogást a Mercedesen, hiába használhatja a DRS-t. Közben Pérez látogat ki elsőként a bokszba, miután egy pillanatra elhagyta a pályát. Lehet, hogy megsérültek a gumijai, általában ő az, aki az utolsók között jön ki kerékcserére...

16:18
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör - Alonso szárnyal

A spanyol 1:37.647-tel megfutja a verseny leggyorsabb körét.

16:19
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Vettel megpördült

Ahogy a hétvégén már sokszor láttuk, a jobb hátsó kerekével elég volt kimennie a fűre, és azonnal elvesztette uralmát az autója felett, ami megpördült. Folytatni tudta, de 9.6 másodpercre esett vissza Alonso mögé, közvetlenül Rosbergék elé. Alaposan beletaposott a fékbe, hogy megfogja a kocsit, ez a gumijainak sem tett túl jót...

16:20
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

11. kör Heidfeld a kavicságban

A versenyző Buemivel akadt össze, bal első kereke hozáért a Toro Rosso jobb hátsó gumijához, ami rögtön megdobta az autóját, kis időre a levegőbe emelkedett, szerencse, hogy nem borult fel... A német idegesen integetett az eset után, az autóját már a pályamunkások próbálják eltakarítani a kavicságyból.

16:22
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Massának megvan Rosberg

Végül sikerül megelőznie a németet, pont ott, ahol Alonso néhány körrel előbb Vettel mellett ment el. Nem hagyot sok lehetőséget ellenfelének, kiterelte a pályáról a Mercedest.

16:23
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Ádáz csata az élen!

Webber egy pillanatra megelőzte Hamiltont a célegyenesben, de a McLaren visszavette a helyét. Alonso közben ott van a nyakukon, hátulról figyeli a küzdelmet. Hamilton kicsit elrontotta a célegyenes előtti sikánt, Webber így került támadási pozícióba.

16:25
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

13. kör Alonso is bepróbálkozik

Bebújik Webber mellé a 1-as kanyarnál, a Red Bull azonban végül gyorsabb a kigyorsításnál.

16:26
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Webber a bokszban

A Red Bullnál úgy döntenek, behívják az ausztrált, aki egy újabb szett lágy gumit kapott. Talán az elévágásos taktikával próbálkoznak, mindenesetre Webber nem a legjobb helyre jött vissza, éppen Adrian Sutil Force Indiája mögé. Közben Vettel nem tud ellőrébb verekedni, már 10.8 másodperc a lemaradása. Rosberg szintén a bokszban járt.

16:28
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Button Petrovval küzd

Egyelőre azonban nem sikerül megelőzni az oroszt, helyette jó nagyot kénytelen fékezni a célegyenes előtti sikánban. Az 1-es kanyarban újra bepróbálkozik, de egyelőre marad a 9. helyen. Csapattársa közben vezeti a versenyt...

16:30
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Hamiltonék a bokszban

Massa megelőzte Vettelt, a címvédő azonban rögtön ezután kijött a bokszba. Ahogy Hamilton is Alonso is. Webber taktikája bejött, Hamilton és Alonso mögé jöttek ki a bokszból!

16:32
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Webber vezeti a versenyt!

Idén először áll az élen. Mögötte ádáz csata folyik Hamilton és Alonso között. Massa bejött előlük a bokszba, így most nincs előttük senki. Közben mintha szemerkélne az eső...

16:33
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Webber szárnyal

1:36.947-tel megfutja a verseny leggyorsabb körét, közben Button végre átverekedte magát Petrovon, így feljött az 5. helyre. Ők viszont még nem jártak a bokszban... Vettel szénája nem áll jól:a 9. helyre jött vissza, Massa mögé.

16:34
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Barrichello versenyének vége

A brazilt betolták a bokszba. Közben Hamilton megjavítja Webber leggyorsabb körét, 1:36.719.

16:35
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Hamilton Webber nyakán

Már csak 0,8 másodperc a lemaradása, Alonso bő 1 másodperccel követi őket. Közben Massa elment Kobajasi mellett, nem sokkal később Vettel is követte a példáját, ezzel azonban egy kicsit lemaradt a braziltól. A sauberes még nem járt a bokszban, most azonban kilátogat.

16:37
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Massáék Petrovot támadják

A brazi és Vettel megérkeztek a Renault nyakára. Úgy tűnik, Massa valóban kezd magára találni, szokatlanul támadó szellemben vezet ezen a versenyen, sikerül is megelőznie Petrovot. Vettel egyelőre marad az orosz mögött. De nem sokáig... A célegyenesben könnyedén elmegy mellette.

16:39
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Schumacher Rosberggel csatázik

Mindketten elmennek Petrov mellett, majd nekiesnek egymásnak. Rosberg azonban tartja a pozícióját, jelenleg a 8-9. helyen haladnak.

16:40
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Sutil a negyedik

Az élen állók közül egyedül ő nem járt még a bokszban, most azonban a negyedik helyről kiáll.

16:41
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Schumacher kicsúszott

Ugyanott csúszott meg, ahol korábban Vettel: a 10-es kanyar előtt a jobb hátsó kerekével érintette a műfüvet, amitől megindult az autó hátulja. Végül a bukótérben állt meg, iránybí fordította a Mercedest, és folytatta, ezzel azonban a 11. helyig csúszott vissza. Kár, mert ezúttal sikerült felvennie a versenyt csapattársával...

16:43
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Button a bokszban

Ő is lágy gumikat kapott, és ezzel Sutil mögé, a 8. helyre jött vissza. Alonso közben megfutotta a verseny leggyorsabb körét: 1:36.258. Az első három még mindig 3 másodpercen belül halad.

16:46
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Vettelnek fékproblémái vannak

A csapat arról tájékoztatja, hogy gond lehet a hátsó fékekkel. Talán ez magyarázza a lemaradását... Jelenleg fél másodperccel lassabb köridőket fut az élen álló hármasnál.

16:47
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Barrichellónak motorproblémája volt

A csapat ezért kérte, hogy adja fel a versenyt, mielőtt komolyabb baja esik az erőforrásnak.

16:51
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Megérkezhet az eső

A Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint 35-40 perc múlva kezdhet esni az eső.

16:52
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Alonsót támadásra bíztatják

A spanyolra rászólnak a rádión, hogy csökkentheti a különbségét Webberrel szemben, akinek kezdenek fogyni a gumijai. Az olaszok egész évben küszködtek az abroncsok felmelegítésével, viszont az etapok végén jellemzően jobban tudták őket kímélni az ellenfeleknél.

16:53
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

31. kör Webber a bokszban

Alonso meg is futja a verseny leggyorsabb körét, Webbert pedig a csapat kihívja a bokszba. Az ausztrál lágy gumikat kap megint, vagyis még ki kell jönnie egy kerékcserére... vagy a csapat abban bízik, hogy úgyis megérkezik az eső, így nem kell feltenniük a közepes keveréket. Chandhok közben - a hétvége során  nem először - megpördül.

16:54
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Hamilton a bokszban

Ezzel Alonso veszi át a vezetést... és Hamilton Webber elé jön vissza, azonban a bokszból kifelé menet egy kicsit lecsúszik, kerék-kerék elleni csatában küzd Webber ellen, talán egy kicsit össze is érnek, végül azonban ő marad elöl.

16:56
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Alonso is kijön

... és az első helyre jön vissza! Hamilton azonban nem hagyja magát, melegebb gumikon támadja a spanyolt, és sikerül is megelőznie.

16:57
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Szokatlan...

Úgy tűnik, az elévágásos stratégia ezúttal nem igazán működik, valószínűleg azért, mert az alacsony hőmérséklet miatt a csapatok a szokásosnál lassabban tudják bemelegíteni a gumikat, így nem annyria tudják kihasználni a friss abroncsok nyújtotta előnyt.

16:59
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

34. kör Webber Alonso nyakán

A spanyol valószínűleg megint a gumik felmelegítésével küzd, így Webber támadni tudja. A Red Bull azonban megcsúszik, így Alonso egy lélegzetvételnyi előnyhöz jut. Hamilton közben szárnyal, megfutja a leggyorsabb kört.

17:00
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Button megelőzi Rosberget

A német elfékezte magát az 1-es kanyarban, így a mclarenes könnyedén bebújt mellé.

17:01
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Button versenyének vége

A versenyzőt kihívják a bokszba, hidraulikai probléma miatt kénytelen feladni a versenyt... azonnal betolják a garázsba, és ki is mászik az autóból.

17:02
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Vettel szenved

Most már 2 másodperccel lasabb köridőket megy, mint az élen állók. Az előbb a csapat arra kérte, állítson a fékerő-eloszláson, mivel a problémát észleltek a hátsó fékjeivel.

17:03
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Rosberg a bokszban

Schumacher mögé jön vissza a pályára, a hétszeres világbajnok azonban még csak egyszer járt a bokszban. A mezőny végéről rajtoló Buemi közben feljött a 15. helyre, és most megejti második kerékcseréjét is.

17:04
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Az utolsó 10 percben jöhet az eső

A pálya körül sötét felhők gyülekeznek.

17:06
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

39. kör Hamilton és Alonso ezredre azonos idővel

Mindketten 1:35.213 alatt teljesítették az utolsó kört, mondhatni, szoros a verseny az élen. Közben Webber kezd visszaesni, már 4,3 másodpercre halad Alonso mögött.

17:08
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Rosberg megelőzi Kobajasit

Többedik próbálkozásra sikerül elmennie a japán mellett az 1-es kanyarban. Közben Liuzzi is feladta a versenyt.

17:09
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Vettel a bokszban

A Red Bull ezúttal tökéletesen dolgozik, 3,1 másodperc alatt teszik fel az új lágy gumikat, ez azonban már nem sokat segít a címvédőn.

17:10
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Schumacher előz

Alguersuari mellett megy el a célegyenesben, ezzel egy helyre kerül a pontszerzéstől. Közben Massa is bejön a bokszba, szintén lágy gumikért, amiket azonnal elfékez, amint visszaér a pályára. Pont Vettel elé érkezett meg, aki agresszívan támadja őt bemelegített gumijain.

17:12
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

43. kör Massa tartja Vettelt

A címvédő nagy igyekezetében elfékezi magát, így a menekülőúton kell visszatérnie a pályára.

17:13
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Vettel fékei rendben

A csapat erről tájékoztatja a németet, aki továbbra is lelkesen támadja Massát.

17:14
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Beválhat a Pirelli jóslata

Hamiltonnak a fülére szólnak, hogy a lehető legtovább kell kibírnia a lágy gumikon, hogy minél később kelljen feltenni a jelentősen lassabb közepes keveréket. Valószínűleg a többi csapat is hasonló stratégiát követ.

17:16
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Massa levágja a sikánt

Elrontja a kanyart, és a füvön kénytelen átvágni a Ferrarival. Vettel ennek ellenére mögötte marad.

17:18
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

46. kör Schumacher Petrovot támadja

Az NGK sikánban egy kicsit ráijeszt az oroszra, aki a menekülőúton tér vissza a pályára, végül a német megelőzi.

17:20
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Alonso közelít Hamiltonhoz

Lassan elkezdi csökkenteni a körök óta állandósult 3 másodperc körüli különbséget. Közben Petrov bejön a bokszba egy szett közepes keverékű gumiért.

17:21
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

48. kör Vettel magára talál

Korábbi problémái után most megfutja a leggyorsabb kört: 1:34.587 - erről Massát is azonnal tájékoztatják, aki maga is észrevehette a Red Bull tempóját, ha belepillantott a visszapillantó türkeibe.

17:23
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

49. kör Webber gyorsul

Lemaradása azonban már 5,7 másodperc Alonso mögött. A spanyol viszont szintén közelít Hamitonhoz, már csak 2 másodperc köztük a különbség.

17:26
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Hamilton bejön a bokszba

"Kezdenek kopni a gumik" - tájékoztatta a csapatot nem sokkal korábban. Az élmezőnyből ezek szerint ő kapja meg elsőként a közepes gumikat...

17:27
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

52. kör Alonso viszont nem jön be

A spanyol egyelőre kint marad a pályán... ez érdekes lesz. Hamilton közben jó időket meg az új közepes gumikon. Webber szintén remek tempót diktál.

17:29
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Alonso is bejön

A spanyol forgalom hátráltatta bevezető körén, a kerékcsere azonban jól sikerül. Valószínűleg hiba volt két körrel tovább kint tartani, így ugyanis Hamilton mögé tért vissza a pályára.

17:31
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

54. kör Webber kint marad

Rászólnak a rádión, hogy taposson bele a gázba. Rosberg éppen elé jön vissza a bokszból, azonban azonnal félrááll az útjából.

17:32
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

55. kör Vettel tovább üldözi Massát

Nem tudja magát átverekedni a Ferrarin. Webber közben vezeti a versenyt, neki azonban még ki kell jönnie kerékcserére, hiszen nem használta a közepes keveréket.

17:34
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

56. kör Vettelt nyugalomra intik

"Maradj nyugodt, vezess okosan!" - mondják neki a csapatrádión, hozzátéve: jelenleg is jól áll pontok tekintetében.

17:35
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

56. kör Webber végre kiáll

4 körrel a vége előtt kapja meg a közepes gumikat, és a harmadik helyre jön vissza. Ezzel eldőlni látszik a végeredmény, mivel Alonso kezd lemaradni Hamiltontól.

17:36
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

58. kör Schumacher is új gumikat kap

Ő is az utolsó körökre teszi fel a keményebb keveréket, csapattársa mögé jön vissza a 8. helyre.

17:38
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

59. kör A nagy kérdés Massa és Vettel

Még nekik is be kell jönniük a közepes gumikért. "Ha bejön, maradj kint, ha kint marad, gyere be" - mondták Vettel fülére. Ennek ellenére mindketten kint maradtak a pályán. Ez az utolsó körben dől el...

17:39
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

60. kör Vettel megelőzi Massát a bokszban

Egyszerre érkeznek meg, Vettel majdnem belerohan Massába. És a Ferrarisok elrontják! Túl lassú a kerékcsere, így Vettel hajt ki elsőnek, és megszerzi a 4. helyet.

17:41
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

60. kör Hamilton behúzza a győzelmet

Azok után, hogy egész hétvégén esélytelennek tartotta magát. Alonso 4 másodperces lemaradással másodikként fut be, őket Webber, Vettel és Massa követi. Sutil 6. helye remek eredmény a Force Indiának, mögötte Rosberg és Schumacher szeli át a célvonalat. A pontszerzők soránt Kobajasi és Petrov fejezi be.

17:43
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Hamilton maga sem hiszi...

... mi is nehezen. Boldogan nevetgélve köszöni meg a munkát a csapatnak a rádión. A McLaren két gyenge verseny után újra a dobogó legfelső fokára állhat.

17:44
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

Webber fuvarozza Alonsót a bokszba!

A ferraris Webber Red Bullján ülve érkezik vissza a Parc Fermébe, megismételve Nigel Mansell és Ayrton Senna legendás jelenetét. Bár mostanában a sporfelügyelők nem igazán díjjazzák az ilyen jeleneteket...

17:47
július 24, 2011
Vágólapra másolva!

A Ferrariból kifogyott a benzin

A csapat arra kérte Alonsót, azonnal állítsa le a kocsit a pályán. A cikket hamarosan bővítjük a teljes eredménytáblával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről