A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A rendező nem enged az erőszakból

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Cannes után most Edinburghben is bemutatták a francia Gaspar Noe meglehetősen nagy port kavart filmjét. A dokumentarista stílusban készült alkotásban kilenc percen keresztül láthatják a nézők, ahogy a Monica Belucci által alkított női főszereplőt megerőszakolják. A vetítés során többen elhagyták a nézőteret, a nézők egyike pedig el is ájult a látottak hatására. Anglia úgy döntött, nem engedi forgalmazni a filmet, ha a rendező nem módosít a jeleneten.

Noe szerint a brit cenzorok tönkretehetik a munkáját: "Nem hiszem, hogy forgalmazni fogjuk a szigetországban, ha ennek az az ára, hogy bizonyos jeleneteket ki kell vágnunk - észre lehetne venni, hogy cenzúrázott." A rendező szerint a mű körüli felháborodás idővel lecsendesül majd: "Nem arról van szó, hogy az embereknek nem tetszett, amit csináltam. Inkább arról, hogy nem tudták feldolgozni a látottakat. Nem összességében értelmezték a filmet, hanem kiragadták belőle az ember személyiségének sötét oldalát bemutató részeket, és ezzel tették egyenértékűvé a mű mondanivalóját." A rendező hozzátette, hogy az eszméletét vesztett néző később visszatért a nézőtérre, és végignézte a film hátralévő részét.

Az Irreversible fogadtatása Cannes-ban sem volt kedvezőbb. A közölt számadatok szerint ott húszan ájultak el a nézők közül, és összesen 250 résztvevő, köztük jó néhány újságíró vonult ki a teremből.

Korábban:
Bejelentették a cannes-i fesztiválprogramot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!