Lucy Liu az életben is akcióhős

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Lucy Liu szülei Kínából vándoroltak ki az Egyesült Államokba, hogy új életet kezdjenek. New York Queens negyedében telepedtek le, ahol három gyereket neveltek fel. Nagy gondot fordítottak arra, hogy a gyerekek ne veszítsék el a gyökereiket, ezért megtanították őket a kínai mandarin nyelvre, a harcművészetek egyes ágaira, és különböző kínai táncokra.

Később Lucy Liu az egyetemen folytatta a kínai kultúrával kapcsolatos tanulmányait. A Michigani Egyetemen kínai irodalomból és kultúrából szerzett diplomát, de előszeretettel látogatta az iskola képzőművészeti, táncművészeti és színművészeti kurzusait is.

Lucy Liu honlapjahttp://www.2tup.com/l1/

Aztán eldöntötte, hogy színésznő lesz, és Los Angelesbe költözött. Sokáig hiába várt a nagy lehetőségre, csak apró szerepeket kapott. Ezért bőven akadt szabadideje arra, hogy tovább fejlessze a küzdősportokban szerzett tudását. Alig várta, hogy egy filmben végre megmutathassa, mit tud.

"Gyermekkoromban hobbiként tanultam meg a botokkal való harcot. Élveztem, de nem jártam mindennap az órákra, ahogyan az ember aerobikra vagy jógára jár. Aztán a karrierem elején egy ideig munkanélküli voltam, így akár hetente négyszer, ötször is el tudtam menni edzésre. Elég jó lettem. Tulajdonképpen csak azért csináltam, hogy edzésben maradjak, de egy nap úgy döntöttem, hogy a Herkules című film válogatására beviszem a botokat és megmutatok pár trükköt. Így is tettem, és azonnal megkaptam a munkát. Később már tudatosan alkalmaztam ezt a módszert, például Mel Gibson oldalán a Visszavágó című filmben. Jól nézett ki. Szeretem, ha a közönség úgy gondol rám, mintha egy valódi action woman lennék" - nyilatkozta a színésznő.

Lucy Liunak azonban a harcművészeteken kívül több hobbija is van, amik valódi akcióhőst faragnak belőle: rendszeresen síel, lovagol és sziklát mászik, ezen kívül tangóharmonikázik és multimédiás installációkat készít.

Korábban:
Hollywood a harcos feminizmusról
Hollywood fiatal akcióhősöket akar
Lucy Liu Charlie Chan unokája lesz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről