Minnie Driver sorozat-színésznő lesz

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

minniedriver.netMinnie Drivernek megvolt az esélye arra, hogy hollywoodi sztár váljon belőle. A 90-es évek második felében ugyanis megnőtt az érdeklődés a brit színésznők iránt a tengerentúlon. Kate Winslet, Kristin Scott Thomas, Catherine Zeta-Jones és Helena Bonham Carter ekkor kapták első komoly szerepeiket amerikai szuperprodukciókban, nemsokkal később pedig Kate Beckinsale tűnt fel a sorban.

A filmvilág hullámokban érdeklődik egyes színész-típusok, rendező-generációk vagy épp sítlusirányzatok iránt. Miután lecsengett a brit színésznők korszaka, jöttek a brit férfi színészek. Aki azonban ügyes és tehetséges volt, megvethette lábát Hollywoodban. Akár úgy, hogy a magánéletét élte ott, mint Catherine Zeta-Jones; akár úgy, hogy tehetsége mindenkiben tiszteletet ébresztett, mint Kristin Scott Thomas esetében.

Minnie Driver mindkettőt megpróbálta: évente legalább három produkcióban vállalt szerepet, és egymás után randizott hollywoodi színészekkel. Matt Damon, John Cusack, Josh Brolin, legutóbb pedig Harrison Ford oldalán mutatkozott a pletykalapok hasábjain. Nem túl szerencsés, hogy inkább erről, és nem kiemelkedő alakításairól lett ismert.

Minnie Driver honlapjahttp://minniedriver.net/

Idén két alkotásban játszott: az Owning Mahowny-ban Philip Seymour Hoffmannal, és a Hope Springs című angol-amerikai koprodukcióban Colin Firth-szel. Miután azonban egyik sem aratott hangos sikert, jövőre már csak a televízió várja. Nemrég írt alá szerződést az egyik amerikai csatornával, mely épp induló esti sorozatának főszerepét szánta neki.

A filmes karrierjében bekövetkezett kudarcot próbálja kompenzálni az énekléssel is: megkereste az angol Pop Idol vetélkedő producerét, Simon Cowellt, hogy szívesen készítene a közreműködésével lemezt. Mint kiderült, ez nem új ötlet az életében: 1991-ben már felvett egy albumot a Universal Recordsnál, ami azonban sosem jelent meg. Talán most tovább jut a projekttel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről