Ford visszatért a gyökereihez

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAz Atomcsapda című film megtörtént esetet dolgoz fel: Alekszej Vosztrikov kapitány (Harrison Ford) hősiességét követi nyomon, akit a hidegháború csúcsán a nukleáris rakétát hordozó tengeralattjáró, a K-19 parancsnokává neveztek ki az eredeti parancsnok Mihail Polenyin kapitány (Liam Neeson) helyére. Vosztrikov azt a feladatot kapja, hogy indítsa el Amerika partjai felé a rosszul előkészített, nem megfelelően felszerelt tengeralattjárót.

Ám alighogy a járőrszolgálat kezdetét veszi, globális nagyságrendű tragédia veszélye lép fel…Az Atomcsapda című film mégsem a háborúról szól, hanem arról, hogy mekkora bátorság kell a háború megakadályozásához.

A témát egy női rendező, Kathryn Bigelow dolgozta fel, aki korábban festőként, majd James Cameron feleségeként volt ismert Amerikában. Rendezett már több akciófilmet, többek között a Holtpont című alkotást Keanu Reeves és Patrick Swayze főszereplésével.

Az Atomcsapda hivatalos honlapjahttp://www.k19movie.com/

Az Atomcsapda egy részét eredeti helyszínen, Oroszországban forgatta, aminek nagyon örült a film egyik főszereplője, Harrison Ford. A sztár ugyanis anyai ágon orosz származású, így volt alkalma megismerkedni a gyökereivel. Így nyilatkozott az élményről: "Nagyon élveztem a forgatást. A nagymamám orosz volt, és úgy érzem, bennem is van valami abból a zordságból, ami az ott élő embereket jellemzi. Jó volt, hogy végre megismerhettem a gyökereim színhelyét."

Az Atomcsapdá-t júliusban mutatták be az Egyesült Államokban, a magyar mozikba pedig novemberre érkezik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről