A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori

Margulies sorozatszínésznőből filmsztár lett

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Julianna Margulies sosem bánta meg, hogy 1999-ben kiszállt a Vészhelyzet-ből, mely számára Emmy-díjat és hatalmas népszerűséget hozott. Ha biztosan nem is tudhatta, hogy várnak rá Hollywoodban, arra azért számíthatott, hogy a sorozatból profitált értékeket kamatoztatni tudja majd a filmvilágban.

Forrás: MTIÍgy lett. Az elmúlt évben két film főszerepét alakította: az Evelyn című filmdrámában Pierce Brosnan partnere volt; a The Man from Elysian Fields című alkotásban pedig Andy Garcia és Mick Jagger oldalán játszott. Majd egy New York-i színházi előadásban vállalt szerepet, a Ten Unknowns című színdarabban.

"Néha el kell vállalni pár nagy filmet, amit sok ember lát és sok pénzt hoz, hogy aztán az ember a művészi ambícióit is kiteljesíthesse kis költségvetésű produkciókban" - nyilatkozta.

Az Evelyn és a The Man from Elysian Fields azonban ennél többet is jelentett Margulies számára, hiszen mindkettőben bonyolult karaktert kellett ábrázolnia. Előbbi főszereplője egy férfi (Pierce Brosnan), aki - miután a felesége elhagyja - teljesen összeomlik, alkoholista lesz, gyerekeit pedig nevelőintézetbe viszik tőle. A Margulies alakította figura segít neki a talpraállásban és abban, hogy a gyerekeit visszaszerezze.

Andy Garcia oldalán pedig egy olyan feleséget formál meg, akinek állástalan férje dzsigolónak csap fel, hogy el tudja tartani a családot. A filmet csak nemrég mutatták be Amerikában, de Margulies már egy harmadik produkciót reklámoz az újságokban: a Ghost Ship című thrillert, amelynek premierjét épp Halloweenre időzítették a producerek.

A The Man from Elysian Fields honlapjahttp://www.elysianfieldsmovie.com/A Ghost Ship honlapjahttp://ghostshipmovie.warnerbros.com/trailer.html

A Ghost Ship-ben barátja, Ron Eldard, valamint Gabriel Byrne a partnerei, akikkel egy mentőcsapatot alkotnak. Céljuk az, hogy a tenger mélyéről felszínre hozzák egy 40 éve elsüllyedt luxushajó roncsait. "Az utóbbi időben három egészen különböző műfajú alkotásban vehettem részt, és ez nagy élvezetet okozott nekem" - nyilatkozta.

A színésznő azt is elárulta, hogy a felkérések közül gyakran arra mond igent, amelyik lehetőséget nyújt neki egy izgalmas utazásra. Olykor még arra is, hogy hosszabb időt töltsön egy idegen országban. "Az Evelyn rendezője, Bruce Beresford például úgy tette meg a szerepajánlatot, hogy rögtön elmondta, ezen a filmen nem fogok meggazdagodni, mert nem egy szuperprodukció. Azzal viszont levett a lábamról, hogy a forgatást Írországban tartotta, és ezzel egy régi álmomat váltotta valóra. Nagyon élveztem, hogy együtt éltünk a helyiekkel és megismerhettem az ország kultúráját. A Ghost Ship révén pedig eljutottam Ausztráliába, ahol négy hónapot töltöttünk a felvételekkel, és onnan még átruccantunk Új-Zélandra is."

A színésznőnek három évébe telt, hogy levesse magáról azt a skatulyát, melybe Hathaway nővér szerepe révén került. Ma már nem állítják meg az utcán azért, hogy nyújtson elsősegélyt egy sérültnek, és egyre inkább filmszerepei alapján ismerik.

Gy. D.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!