Spike Lee díjat kap

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Spike Lee amerikai rendezőt jelentős, és vitákat kiváltó műveiért díjazza a Brit Televízió- és Filmakadémia (BAFTA), melyek elsősorban az afroamerikai társadalom életét mutatták be. Elsőként a Szemet szemért című filmjével hívta fel magára a figyelmet 1989-ben, majd ezt szinte minden évben újabb alkotás követte. Közben Lee nemcsak rendezőként, de színészi és produceri minőségében is komoly munkát végzett.

A BAFTA holnapi gáláján a szervezet elnöke, Lord Attenborough adja át neki a díjat, majd Bonnie Greer készít vele hosszú interjút. A beszélgetés témája "Spike Lee filmjeinek hatása, és hogy miért válthattak ki ekkora vitákat. De szó lesz karrierjének fontos pillanatairól, meghatározó eseményeiről is" - adta tudtul az Akadémia közleménye.

A BAFTA honlapjahttp://www.bafta.org/A 25th Hour honlapjahttp://touchstonepictures.go.com/25thhour/

Spike Lee ezzel az elismeréssel Audrey Hepburn és és Sir John Mills örökébe lép, akik szintén megkapták ezt az elismerést. A rendező legújabb filmje, a 25th Hour már elkészült, és decemberben kerül az amerikai mozikba. Főszereplője Edward Norton és Philip Seymour Hoffman, története pedig egy bűnöző utolsó, szabadlábon eltöltött napját követi végig, mielőtt bevonulna a börtönbe. Európai premierjére csak 2003 tavaszán kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről