A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra színpadon A Gyűrűk Ura Gandalfja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

August Strindberg Dance of Death című drámáját mindössze egy héttel a szeptember 11-ei tragédia után vitték színre New Yorkban, most pedig Londonban látható, ahol McKellen alakítja Edgart, a sikertelen házasságának bűvkörében vergődő, szadista katonatisztet.

A korábban többnyire Shakespeare-drámákban nyújtott emlékezetes alakításai révén ismert színpadi színész Hollywood kedvéért mondott búcsút egy időre a színháznak. "Szerintem a kamera tulajdonképpen nem más, mint egy kis színház, amelynek közönsége közel van a színpadhoz, és nagyon barátságos" - fejtette ki a közelmúltban két Oscar-díjra is jelölt színész.

A Gyűrűk Ura trilógia hivatalos honlapjahttp://www.lordoftherings.net/Ian McKellen hivatalos honlapjahttp://www.mckellen.com/

A 63 éves McKellen nem csak színészi teljesítménye révén állt a figyelem középpontjában. A színész - aki jelenleg a melegek jogaiért küzdő egyik szervezet aktivistája - 1988-ban egy élő rádióműsor keretében nyíltan beszélt homoszexualitásáról. Félő volt, hogy az akkoriban még szokatlan vallomás pályafutása végét jelentheti, de szerencsére épp az ellenkezője történt. McKellen egyre foglalkoztatottabb színész lett, sőt elnyerte a megtisztelő lovagi címet is. "Ha tanárok, politikusok vallanak erről a kényes kérdésről, az általában a szakmai előmenetelük kárára válik. Az én pályámat - különös tekintettel a filmes karrieremre - csak segítette, hogy megtörtem a csendet" - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!