A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Mátrix II. is látható a cannes-i filmfesztiválon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Mátrix-trilógia második epizódja, a Mátrix - Újratöltve című produkció versenyen kívül kerül levetítésre az idei cannes-i filmfesztiválon.

A neves eseménysorozat május 14-én veszi kezdetét, és egészen 25-éig tart. A szóban forgó alkotást 15-én, a film világpremierjének napján vetítik majd.

Keanu Reeves, Laurence Fishburne és Carrie-Anne Moss természetesen a folytatásban is feltűnnek a vásznon, de a neves sztárlista újabb szereplőkkel is gazdagodott: például a szintén színész Will Smith feleségével, Jada Pinkett Smithszel is, akit többek között a Bölcsek kövére, a Sikoly II, illetve A nagy dobás című filmekben láthattak a hazai mozirajongók.

A Mátrix-filmek hivatalos honlapjahttp://whatisthematrix.warnerbros.com/Mátrix-katalógushttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/Matrix/

A Mátrix - Újratöltve című epizódot - a sorozat többi darabjához hasonlóan - szintén a Wachowski testvérpár, azaz Larry és Andy írta és rendezte. A tervek szerint a trilógia befejező része, a Mátrix - Forradalmak idén novemberben kerül bemutatásra. A első Mátrix-film annak idején négy Oscar-díjat nyert, és 460 millió dolláros bevételt produkált.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!