Telefonon zaklatják Istent a mozirajongók

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nemrégiben mutatták be az Egyesült Államokban a hatalmas közönségsikert aratott Bruce Almighty (Mindenható Bruce) című filmet. A Jennifer Aniston és Jim Carrey főszereplésével készült alkotás azonban ennek ellenére is könnyen bíróság elé citálhatja a filmet jegyző Universal filmstúdió munkatársait.

A Bruce Almighty ugyanis egy mindenből és mindenkiből kiábrándult buffalói tévériporterről, Bruce Nolanről (Jim Carrey) szól, akinek életében mindössze két dolog van, amiért bármit megtenne: saját népszerűsége és a Jennifer által alakított barátnője, Grace. Bruce egy rossz pillanatában dühösen kikel Isten ellen, aki úgy dönt, "személyesen" tesz igazságot. Ember képében jelenik meg a Földön, és e világon túli képességekkel ruházza fel Bruce-t, hogy kiderüljön, vajon ő jobb gondviselő lenne-e. A "párbaj" során Isten üzenetekkel bombázza Bruce rögzítőjét, amelynek kijelzőjén minden alkalommal megjelenik a Mindenható telefonszáma.

Csakhogy a film készítői - Hollywood gyakorlatától eltérően - egy formailag létező telefonszámot alkalmaztak a jól bevált 555-tel kezdődő, fiktív telefonszámmal ellentétben - igaz, irányítószám nélkül.

A három számjegy hatalmas felfordulást okozott, mivel Isten elkötelezett hívei (a játékos kedvű mozilátogatókról nem is beszélve) sorra tárcsázni kezdték a "megadott" telefonszámot - különböző irányítószámmal, ki-ki lakóhelye szerint. Az Universal ugyan figyelmeztette a nézőket: "a filmben szereplő fiktív telefonszám nem létezik Buffalóban és környékén" - sok más államban azonban igen.

A Floridában élő Dawn Jenkins például óránként mintegy 20 hívást fogadott: a telefonálók kivétel nélkül a Mindenhatóval szerettek volna beszélni. A hölgy panasszal élt a film gyártóinál, egyúttal tudatta velük: nagy valószínűséggel kártérítést követel majd az őt ért kellemetlenségekért.

Nem csupán egyéni előfizetők, de számos kisebb-nagyobb cég és üzleti vállalozás is a telefonbetyárok áldozatául esett.

"A hívások lassan az őrületbe kergetik a titkárnőmet" - nyilatkozta Ron Nickel, egy coloradói rádióállomás vezetője, aki az újságírók kedvéért fel is idézte az egyik tréfás kedvű telefonáló szavait: "Tekintettel arra, hogy te vagy a Mindenható, 31 ezer dollár üti a markodat, ha fel tudod sorolni mind a 31-fajta Haagen-Dazs jégkrémet."


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről