Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Májusban volt 100 éves

A komédia királyaként is ismert színész Leslie Townes Hope néven született 1903. május 29-én. 1915-ben már belekóstolt a szórakoztatóiparba, amikor megnyert egy Charlie Chaplin-imitátor versenyt. 1928-ban vette fel a Bob keresztnevet, majd 5 esztendővel később meghódította a Broadway világot jelentő deszkáit a Roberta című musicallel.

A The Big Broadcast of 1938 című filmmel robbant be a film világába, majd Shirley Ross-szal karöltve Oscar-díjat kapott a Thanks for the Memory című dalért, amely valóságos védjegyévé vált. Filmes karrierje a Bing Crosbyval közösen forgatott "Road" sorozattal indult be igazán. Eseménydús élete során 75 nagyfilmben és 475 tévés produkcióban szerepelt.

1941-től az amerikai fegyveres erők egyik első számú támogatójává lépett elő, s fáradhatatlanul látogatta a csapatokat szerte a világon s tartott nekik előadóesteket. Összesen több mint 400 helyszínen járt, s megközelítőleg több mint 1 millió katonát nevettetett meg.

1997-ben az amerikai kongresszus tiszteletbeli veteránná választotta. Hasonlóra sem előtte, sem azóta nem volt példa.

"Sok díjat kaptam életemben" - nyilatkozta Hope. "De hogy azok közé a férfiak és nők közé válasszanak, akiket a legjobban becsülök, a legnagyobb megtiszteltetés, amelyben valaha részem volt."

A komikuslegendát felesége, Dolores Hope, négy örökbe fogadott gyermekük és négy unokájuk gyászolja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről