A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Parádé a velencei filmfesztiválon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Woody Allen először látogatott Velencébe, hogy személyesen adjon nyomatékot Anything Else című filmje premierjének, mellyel az idei fesztivál kezdetét vette. Természetesen magával hozta főszereplőit is: Christina Riccit és Jason Biggset is, akik a repülőről éppen csak leszállva kócosan és fáradtan is vállalták, hogy fotósok hada rohanja meg őket.

A legtöbb hollywoodi alkotás azonban csak versenyen kívül látható a programban, melynek vázát főképp európai és ázsiai filmek alkotják. Tom Cruise és Anthony Hopkins tehát csakis az ünneplés végett kísérte el legújabb filmjét, és láthatóan boldogan pózolt az alkotókkal. Ők ugyanis - Salma Hayekkel és Johnny Depp-pel együtt - kimaradtak abból a botrányból, melyet a vallási témát érintő filmek keltettek.

Emma Thompson munkáját, az Imagining Argentina című filmet ugyan több támadás is érte, ő azonban teljes vállszélességgel kiállt mellette. Kate Hudson viszont csak azért érkezett, hogy egyre gömbölyödő pocakját és idomait a világ színe elé tárja.

Az Arany Oroszlán-szoborért folytatott küzdelem még négy napig tart, egy életműdíjat azonban már átadtak: Bernardo Bertolucci nyújtotta át a szobrot a veterán (84 éves) producernek, Dino De Laurentiisnek, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint az Országúton (Federico Fellini egyik korai remeke), a King Kong, a Conan, a barbár vagy épp a Hannibál. Laurentiis ezúttal is nagy dobásra készül: épp a Nagy Sándor életét feldolgozó egyik film rendezőjével, Baz Luhrmannel érkezett, a felvételeket megszakítva.

A fesztivál honlapjahttp://www.labiennale.org/en/

George Clooney az egész nyarat Olaszországban töltötte birtokán, így szinte hazatért a fesztiválra, ahol a Coen fivérek legújabb művében, a Kegyetlen bánásmód-ban mutatkozik be. Partnere, Catherine Zeta-Jones szintén a mai napon lépett először a sztárokra kíváncsi közönség elé.

A velencei filmfesztivál eddigi legszebb pillanatairól képes összeállításunk mesél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!