Boldog születésnapot!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: IntercomOsvát András zsenialitása azonban nem egy új fizikai törvényszerűség felismerésében áll, csupán abban, hogy egy nap alatt pótolja elmaradt eredményeit. A legkönnyebbel kezdi: ágyba visz egyszerre két nőt - persze pénzért. Aztán következik az autó, melynek megszerzésében az olcsó helyi bérmunkát veszi igénybe.

A legtöbb problémát természetesen a nő és a gyerek jelenti, noha mindkettő szinte az ölébe hull. A nő azonban zűrös eset: abból él, hogy férfiakat szédít és zsarol. Andrást pedig asszisztenciának használja. Ő azonban nem véletlenül jár-kel egy lángelme szellemével - hamar visszájára fordítja a helyzetet, és megkapja, ami a boldog születésnaphoz kell. Egy éjszakára még a jacuzzis ház is az övé lehet.

Ónodi Eszter képgalériájajavascript:open_doc('http://www.origo.hu/galleries/onodi2003723155443/index2.html',500,440)

Fazekas Csaba elsőfilmes rendező nem magáról mesél, noha épp filmjének premierjével egy időben tölti be maga is a harmincat. Egy generáció ismerheti fel magát a történetben, de aki nem tartozik bele, az is jól szórakozhat. A Boldog születésnapot! elsősorban egy ügyesen kitalált és mesterien kivitelezett magyar vígjáték, amiből nem sok van. Nem akar többnek látszani, de nem is kevesebb.

Forrás: IntercomLefegyverző színészi tehetséget vonultat fel mindenekelőtt a két főszereplő, Kocsis Gergő és Ónodi Eszter jóvoltából, de bravúros jelenetben látjuk Máté Gábort, Hernádi Juditot, valamint Fodor Tamást, Keszég Lászlót és Bálint Andrást is. Az Emil Rulez! zenéje - és tagjainak nyúlfarknyi felbukkanása a történetben - pedig tovább erősítik az amúgy is kellemes hangulatot.

Fazekas Csaba - aki együtt végzett a Moszkva tér-t jegyző Török Ferenccel, a Hukklé-t készítő Pálfi Györggyel és a Macerás ügyek-et rendező Hajdú Szabolccsal a Filmművészeti Egyetem legendássá vált Simó-osztályában - olyan könnyedén tette oda első egész estés munkáját, mint akinek nincs mit bizonygatnia.

Ónodi Eszter linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/magyar_szineszek/Onodi_Eszter/

És igaza lett: a Boldog születésnapot! máris 12 díjat söpört be a februárban tartott Magyar Filmszemlén. Csütörtöktől a közönség is díjazhatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről